O tak tak. Pluginy są płatne, zapomnieliście jeszcze o 5.1CH który jest niezbędny przy transkodowaniu do 4.7GB i kilku innych - łącznie rzekomo 16 plugin'ów. Niektórzy rozwiązują to w inny sposób aby je zdobyć, ja moge powiedzieć tylko tyle, że wszystkie znajdują się w pełnej wersji Nero Burning ROM 6.0.0.0. Pozostaje tylko kupno oryginału. Vitaminy nic tutaj nie dadzą bo pluginy są w postaci bibliotek *.dll. Zapoznaj się z cennikiem na
http://www.nero.com/
Ja wytestowałem pakiet Nero Vision Express i szczerze mówiąc bardzo się zawiodłem. Jakość transkodowanego materiału pomimo przystosowanej do tego wtyczki (MPEG-2) nie zadawala mnie absolunie. Obraz bije wyraźnie po jakości. Do wyboru na maxa ma system 2 przebiegów (pierwszy z rozpoznaniem materiału video, drugi właściwe kodowanie). Co prawda uzyskuję się nim lepszą jakość niż DVDShrink i inne tego typu turbo programy transkodujące.
Wadą jest nieobsługiwanie zabezpieczonych płyt, dlatego ten zielony ekran. Jedynym rozwiązaniem jest zgranie całej płyty DVD na HDD przy pomocy jednego z ripperów np. DVDDecrypter, Smart Ripper.
Na pochwałę natomiast zasługuje system kompresji typu "pochodnego" Divx'a, a dokładniej *.mp4.