Cytat:
Napisany przez puch
Wszystkie pamięci są jednobankowe; sloty są trzy, ale banki cztery, więc to nie to. Przekładanie płytek do różnych slotów nic nie daje. Testy pamięci pod DOSem przechodzone są poprawnie.
Pamięć chciałem rozszerzyć, bo często zdarza mi się mieć otwarty duży dokument Worda w powstawianą grafiką, a obok program graficzny, a w nim jednocześnie otwartych kilka - kilkanaście obrazków, i często jeszcze ze dwa inne programy, co dość skutecznie zapycha pamięć. Liczyłem, jeśli już nie na co innego, to choćby na zwiększenie bufora dysku twardego, ograniczenie korzystania pliku wymiany, itd. Zresztą doświadczenie z "czystym i gołym" systemem ME wskazuje, że może on działać przy takiej ilości pamięci (nawet, gdyby nie miał jej całej wykorzystać).
Chyba nie mam innego wyjścia jak zainstalować system od nowa i zobaczyć, co będzie.
Dziękuję.
|
Puch cytuję co mam napisane w manualu do mojej mobo msik7n2delta ilsr zrozumiesz prosty tekst
Quote Can i use more than 512 mb memory in win9x or me
A. No you can`t , you can only use more than 512mb memory on win2000 or winxp. This is a microsoft isue please chek suport:
http://support/microsoft.com/support...s/Q108/079.ASP