Podgląd pojedynczego posta
Stary 04.02.2004, 17:47   #576
jezak
Bywalec

Data rejestracji: 07.11.2003
jezak w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez tytusdezoo
Duza część z was pewnie juz przerobiła wersją moda 4.
Mam pytanie do Was, jak nagrywają sie wam płytki CD-R (tanie) z prędkością 40X. Bo ja mam błedy , działają dobrze przy zapisie 24X.

Ps. Na wcześniejszych wersjach moda tez miałem ten problem.
Dziwne, bo moj naped niezaleznie od rodzaju firmware nagrywa tanie CD bezblednie przy predkosci 40X.
Natomiast sytuacja wyglada inaczej przy badziewnych DVD.
Testowalem plyty DVD-R HAWKx2 na przykladowej plytce z gazety:
- 401@411 fw fsof - blad zamkniecia sesji, naped DVD LG widzi i odczytuje plyte jako CD o pojemnosci 650MB, nagrywarka oraz stacjonarne DVD nie reaguja,
- 401@411 fw fsoh - blad zamkniecia sesji, naped DVD LG widzi i odczytuje plyte jako DVD, nagrywarka nie widzi plyty, stacjonarny DVD Philips odczytuje plyte, stacjonarny DVD LG nie reaguje
- 401@811 fw fsop, mod v3 (aktualny) - sesja zakonczona powodzeniem, naped DVD LG widzi i odczytuje plyte jako DVD, nagrywarka widzi i odczytuje plyte , stacjonarne DVD (Philips i LG) odtwarzaja plyte

W zalaczeniu wykres z NeroSpeed oraz KProbe plytki nagranej pod fsop (pliczek nieco okroilem zeby nie trzeba go bylo pakowac).
KProbe wykazuje ze jakosc nagrania jest zla, ale akceptowalna przez testowane napedy. Liczba bledow swiadczy o badziewnym nosniku, jednak nowszy fw poprawia wyraznie jakosc wypalania.
Dołączone obrazki
File Type: png hawk-nero.png (67.0 KB, 147 oglądane)
File Type: png hawk-hsop.PNG (16.9 KB, 143 oglądane)