Witam !
Co do zakupu nagrywarek ( jezeli ktoś czeka tak jak ja , na DL) to niestety trzeba będzie zaczekać , bo sytuacja w domyślaniu się która nagrywarka dostępna na rynku będzie miała możliwość wypalania dwuwarstwowo czy Pioneer , Plextor czy Liteon staje sie bezsensowna jak na razie nikt nie jest w stanie przewidzieć , po prostu trzeba będzie poczekać do ukazania sie nośnikow Dual Layer jak napisał (dj_anion) i sledzić ruchy firm które zamieszczą lub też nie,domniemane firmwary do zmiany na DL , tylko rzeczywiście czy to wystarczy ? tutaj będzie wielka niepewność i niewiadoma, ja początkowo chciałem kupić zachwalanego Pionka 106 po ukazaniu sie komunikatu że Pioneer zmnienił bios i nagrał płytkę DL i zaczekać na nowy firwmare ale sądzę że być może był to tylko swoisty chwyt marketingowy i nic więcej może sie mylę,mam taką nadzieję,chociaż szkoda żeby nie było można tego przerobić , nie zależy mi na szybkości może być to x4 ale na możliwości wypalania w DL zawsze to lepiej zmieścić 2h filmu zgranego z kamery DV z max bitratem niz pomniejszonym chodzi przecież o jakość ale czasami też można zegrać film z normalnej płytki DVD 1:1 a poza tym nie mam tyle kasy żeby kupować nagrywarkę dwa razy teraz normalną a potem DL.Takie jest moje zdanie.
Serdecznie dziękuje za wszystkie wypowiedzi, każda informacja na wagę złota , wspólnymi siłami i umysłami coś zawsze sie wymyśli i wydedukuje.
Pozdrowienia
|