Podgląd pojedynczego posta
Stary 05.02.2004, 08:26   #18
dj_anion
Bywalec

Data rejestracji: 03.12.2002
dj_anion w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
EXTORRIS:
Dokładnie się z Tobą zgadzam. Firmware do A06 obsługujący Dual Layer może i KIEDYŚ się pojawi, ale pewnie nie bezpośrednio od Pioneer'a .
Ja nadal zostaję przy swoim twierdzeniu, że prędzej Pioneer-owi będzie się opłacało wydać całkiem nowy model z obsługą DL "od urodzenia", niż przeprowadzać "terapię genową" w starych modelach.
A na razie to wszystko nasze spekulacje.

Co do działu technicznego Pioneer'a i tego słynnego pracownika, to też mi się wydało trochę podejrzane. Bo o TDK Polska to słyszałem, mają tu kawałek zaplecza technicznego z PRAWDZIWEGO zdarzenia. Ale o Pioneer Polska jakoś nie słyszałem.
Zresztą taki prosty przykład: kupujesz sprzęt TDK - dostajesz gwarancję podpitą co prawda przez resellera, ale gwarantem tutaj jest PRODUCENT - czyli TDK, i awaryjny sprzęt zostaje w Polsce. Kupujesz Pioneer'a - gwarancję dopiero WYPISUJE reseller swoją własną, on jest gwarantem, on musi sprzęt przyjąć, odesłać do swojego dystrybutora, który to z kolei musi sprzęt odesłać tam skąd go ZAIMPORTOWAŁ, czyli awaryjny Pioneerek OPUSZCZA nasz kraj. Taki dystrybutor nie może sobie w tym grzebać na własną rękę chcąc utrzymać gwarancję producenta, chyba że ma tzw. autoryzację serwisową (jak np. firma Alstor ma pełną autoryzację od Plextor-a - zarówno na dystrybucję, jak i serwis ich produktów).
Więc jaka tu mowa o Dziale Technicznym Pioneer'a w Polsce? To do Ciebie to pytanie mbar! A może znasz tą osobę z "Działu Technicznego" np. w Anglii?

Na koniec zapytam może tak: Mbar, dasz nam to na piśmie