Sid uwazasz ze lepszy taki firewall z softu niz ten hardwarowy z routera ?
a moze ktos inny mialby jakies opinie na ten temat ??
pawelblu co do tego routera i switcha to ja bede uzywal tam jednego wejscia z teo routera a raczej 2 2 beda wolne bo na jednym kablu bede mial podpiete te kabelek do mnie 40 m i z tad dopiero switch wiec luz... a ja nie chce pospinac wiecej bo chce zeby ta neostrada jakos dziala... im mniej osob tym lepiej...
a co do tych 2 wartosci VCI i VPI to nie mam zielonego pojecia co to jest ??

ani zadne typy logowania czy jakies protokol PPPoA lub PPPoE nie wiem co to... DCHP to wiem... chociaz tyle co ? hehe
co do kabal to masz racje nie ma co oszczedzac to i tak nie taki duzy wydatek... tymbardziej ze zalatwie sobie i tak tanszy

a co do pozwolenia na polozenie kabli... to nic z tego nie bedzie moja administracja jest beznadziejna i nic z tego raczej nie bedzie... po za tym zanim zalozylem sobie net... to 2 lata mialem LAN w bloku i kable po dachu i piwnicami i spoko zadnych problemow po za tym ze nie ma ficjalnej zgody...
Kasprzak ten pierwszy router Asmax Router AR-701u nie ma w sobie switcha... wiec raczej odpada...
dzieki wielkie panowie nie wiele jeszcze wiem widze... a raczej powiedzial bym ze malo... no ale z kazda chwila chyba coraz wiecej...

hehe
pozdro