Podgląd pojedynczego posta
Stary 06.02.2004, 01:33   #9
Zelea
I have got my own WORLD..

Data rejestracji: 03.11.2002
Zelea zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez KarolluZ
A tak BTW to spotkałem się z takim czymś, że chyba kolega nic nie udostępnia i jak chcę do niego wejśc na kompa to mam komunikat taki jak na dołączonym screenie. A może po prostu kolega nie wlączył prostego udostepniania !? Dodam tylko, że kolega jest laikiem w sprawach windowych. I najdziwniejsze jest to, że obojętnie jakie hasło wpisuje to i tak mi nie wchodzi na jego kompa. Dziwne..
jesli o to chodzi... to moze nie wlaczyl konta gosc ? a nawet jesli wlaczyl to moze nie dal dostepu Gosciowi do komputera ?
bo standardowo po zainstalowaniu win XP jest zablokowany dostep z sieci... a dla laika znalezenie tego jest nie wykonalne...

a jesli chodzi o to udostepnianie na haslo... tez duzo o tym myslalem i szukalem jakiegos progsa bo podobno jest cos do XP wlasnie zeby udostepniac na haslo bylo by wygodnie...

ale mozna tez przecierz zrobic tak... mianowicie miec firewalla i wszystkich zablokowanych a udostepniac folder danej osobie i w tym momencie puszczac ja na firewallu... ale nie da rady wtedy kilka osob na raz...
ale to juz lepsze niz zabawa z kontami...

tak mnie sie przynajmniej wydaje...

pozdro... 8)
pozdro
Zelea jest offline   Odpowiedz cytując ten post