Podgląd pojedynczego posta
Stary 06.02.2004, 22:38   #8
namor
Guru

Data rejestracji: 11.08.2003
namor zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Mirek-1977
Po zakupie 411S wszystko było super. Byłem w 7 niebie. Wypaliłem ok 30 filmów. Aż nagle nie wiem co mnie podkusiło zmieniłem BIOS płyty głównej (choć ta zaledwie 0.5 roku na rynku naszym była). Po wymianie BIOSu zaczęły się problemy z LITKIEM, czytnik DVD LG padł całkim bo nawet rozkręcić płyty nie chciał najlepiej tortury przetrwał PLEXTOR choć z odczytem płyt ma problemy ale zapisuje fenomenalnie.

Zawiniłem być może sam sobie bo przekonany jestem że to wymiana BIOSu jest tu przyczyną. Wszystkie wyżej wymienione napędy padły po niecałych 2 tygodniach od flaszowania.
Może to trochę mało prawdopodobne ale miałem już taki przypadek z płytą GIGABYTE z sercem PIII 933. Tam po wymianie BIOSu padły mi dwa napędy czytnik DVD LG i wysmażywarka LG x8 (kostowała w tamtych czasach 815 zł). Mój znajomy też przeżywał podobne koszmary padł mu LG x52 CD-ROMek.

Powróciłem co prawda do pierwotnego BIOSu ale to nie pomogło. Tamte 3 napędy nie ożyły (no oprócz PLEXA), a te całe zabiegi z BIOSem pozostawiły jakąś skazę skoro nowy LITEK siada.

Ratuje mnie wymiana płyty głównej?
no widzisz chłopie sam zawiniłeś a Ty od razu
Cytat:
LiteOn to totalne gó***!!!