Witam wszystkich.
Jakieś 3 miesiące temu kupiłem Lieona 811s skusiła mnie dobra cena no i marka.
Od początku jak wyszły nagrywarki Liteona CDRW używam ich u jestem w 100% zadowolony chociaż ram mi padła ale to musiała być jakaś wada bo w tydzień po zakupie

Na początku używania 811s nie było problemów paliła pięknie aż miło, po czym zaczeło się coś psuć

zważywszy że używałem płyt Esperanza i BestMedia nie zmartwiło mnie to jak poczytałem sobie forum i doszedłem do wniosku: kilasty nośnik więc zainwestowałem w lepsiejsze

Verbatim i TDK czasem Dysan i problemy zaczeły wychodzić 3 dni temu kiedy to pod rząd zaczęła mi psuć płyty 3 dysany, 2x tdk i 2x verbatim. Troszeczke mnie to zdziwiło ale szedłem w zaparte, reinstalacja windowsa zmiana firmware w nagrywarce. Nic to niestety nie zmieniło

Została jeszcze możliwość tasiemka niestety nie posiadam zapasowej, postaram się zmienić niedługo. Nie zraziło mnie to jeszcze do Liteona uważam że to dobra firma i nawet najlepszym zdażają się błędy.
Może macie jakieś rady odnośnie tego problemu z wypalaniem płyt.
Większość przypadków psucia płyt polegało na błędach w odczycie danych z tych płyt (Verbatim, TDK) z Esperanzą, BestMedia i Dysan brak możliwości zakończenia nagrywania

Biosu na płycie nie zmieniałem od kiedy mam 811s

Do nagrywania płyt używam Nero 6.3.0.3 może on ma jakiegoś buga? Wiecie coś na ten temat?