Podgląd pojedynczego posta
Stary 07.02.2004, 10:37   #11
guliver1973
Nowy na forum

Data rejestracji: 22.01.2004
guliver1973 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Witam wszystkich.
Jakieś 3 miesiące temu kupiłem Lieona 811s skusiła mnie dobra cena no i marka.
Od początku jak wyszły nagrywarki Liteona CDRW używam ich u jestem w 100% zadowolony chociaż ram mi padła ale to musiała być jakaś wada bo w tydzień po zakupie
Na początku używania 811s nie było problemów paliła pięknie aż miło, po czym zaczeło się coś psuć zważywszy że używałem płyt Esperanza i BestMedia nie zmartwiło mnie to jak poczytałem sobie forum i doszedłem do wniosku: kilasty nośnik więc zainwestowałem w lepsiejsze Verbatim i TDK czasem Dysan i problemy zaczeły wychodzić 3 dni temu kiedy to pod rząd zaczęła mi psuć płyty 3 dysany, 2x tdk i 2x verbatim. Troszeczke mnie to zdziwiło ale szedłem w zaparte, reinstalacja windowsa zmiana firmware w nagrywarce. Nic to niestety nie zmieniło Została jeszcze możliwość tasiemka niestety nie posiadam zapasowej, postaram się zmienić niedługo. Nie zraziło mnie to jeszcze do Liteona uważam że to dobra firma i nawet najlepszym zdażają się błędy.
Może macie jakieś rady odnośnie tego problemu z wypalaniem płyt.
Większość przypadków psucia płyt polegało na błędach w odczycie danych z tych płyt (Verbatim, TDK) z Esperanzą, BestMedia i Dysan brak możliwości zakończenia nagrywania
Biosu na płycie nie zmieniałem od kiedy mam 811s
Do nagrywania płyt używam Nero 6.3.0.3 może on ma jakiegoś buga? Wiecie coś na ten temat?

Ostatnio zmieniany przez guliver1973 : 07.02.2004 o godz. 11:10
guliver1973 jest offline