[QUOTE=remix]Witam!
Bledy sa na kazdej plycie? Co Ty gadasz!!??
Mam Ci pokazac obrazki z NeroCDSpeed jak wszystkie kwadraciki sa zielene
Witam ponownie!
Ko_darek ma trochę racji. Błędy są na każdej płycie, ale od tego są rezerwowe sektory korekcyjne, żeby dane mozna było odczytac, i nawet Nero CD Speed nie znajdzie wszystkich błędów. Poniekąd, przed przegraniem, sprawdzanie za każdym razem, ile na danej płycie jest błedów byłoby troche nużące, ale posłuchać efekty kopiowania warto. To, że jest błąd na płycie wcale nie oznacza że go usłyszysz. Gdyby na płycie z danymi zgubił się choć 1 bajt - danych tych nie odczytasz, a audio tak. Jesli natomiast chodzi o temat audio, kopiowania z dysku czy tez w locie - tu mam spore doświadczenie, bo po lekku licząc wypaliłem ponad 3000 płyt audio na róznym sprzęcie i róznymi programami. Mój ulubiony program to Feurio! i choc ma interfejs nieco zagęszczony, goraco polecam. Mozna robić przerwy, można też je ususwać - do wyboru do koloru. Jedno wazne spostrzeżenie, które moge przekazać jest takie: nie warto nagrywać muzyki na gównianych płytach. CD ROMy poradza sobie (wcześniej czy później) z płytą, która jest np. nierównomiernie wytłoczona. Ale jaki z niej pozytek jesli chce sie posłuchac muzyki?
|