Cytat:
Bart (06-02-2002 23:11):
Cytat:
berserk (06-02-2002 20:35):
niektore stacjonarne dvd nie czytaja plyt cdr i niezaleznie jakiej sa marki (plyty) - i nie ma nic wspolnego z mp3, jak ktos nagrywa sobie plyty to grzechem jest przed zakupem dvd nie sprawdzic tego w specyfikacji napedu, nie wiem jak technics ale wczesniejsze modele dvd panasonica (w sumie zadna roznica) nie czytaly cdr, aczkolwiek nowe dvd-audio panasonica czytaja nawet cd-text .
|
Może i nie ma wiele wspólnego ale przypuszczam że każdy DVD który czyta mp3 czyta również płyty CDR, stąd takie moje poprzednie stwierdzenie.
A jak jest z płytami CDRW? Wyczytałem w jakiejś książce że stacjonarne odtwarzacze DVD czytają tylko te płyty (oczywiście jeżeli nie pisze że czytają CDR/RW) Mi jednak na kilku odtwarzaczach DVD nie udało się odpalić płyty CDR/RW, zarówno z filmem VCD jak i z muzyką...
pozdr
|
te ktore czytaja mp3 oczywiscie odtwarzaja cdr przeciez trzeba to najpierw nagrac na cdr. co do cdrw to nie interesowalem sie tym nigdy, poprostu uzywam tych plyt moze 1 raz na rok i chyba nigdy nie wyladowala ona w moim dvd.
ostatni test - moj pionieer czyta bez problemow, zreszta pioneery odczytaja wszystko, no moze wszystko

, nawet plyty nie trzymajace standardu.
pozdrawiam