Ludzie czy sie nigdy nie nauczycie, ze na tym swiecie nie ma nic za darmow. Danie czegos na zachete za darmo ma tylko jeden cel zdobycie klienta i przywiazanie go do siebie. Pozniej trzeba placic! Nikt nigdy nie bedzie dokladal do interesu bo te czasy juz minely i mam nadzieje, ze nie wroca.
Skrzynki e-mail, darmowe przelewy, damowe strony www czy damowe komunikatory to tylko narzedzie do osiagniecie celu nadrzednego jakim jest zysk.
Prosty przyklad. Darmowe konto e-mail zacheca wielu ludzi do jego zalozenia. Jezeli chetnych jest bardzo duzo to zaczyna sie problem z serwerami, laczem, etc. Ktos za to musi zaplaci dlatego dostajecie reklamy albo wasze konta przeksztalcaja na konta platne.
Wiekszosc ludzi pomimo zmiany zasad zostaje bo decyduje o tym przyzwyczajenie, wygoda, fajny adres.
W przypadku bankow pomimo afery i tak wiekszosc klientow zostanie bo malo kto wie jak zlikwidowac konto albo powiadomienie roznych ludzi o zmianie numery rachunku jest dosc klopotliwe.
Uslugodawcy doskonale o tym wiedza i jeszcze dlugo beda stosowac te metody. Pytanie kiedy klienci naucza sie, ze NIE MA NIC ZA DARMO.
Sam mam konto w Banku Slaskim powechnie uwazanym za drogi. Jestem zadowolony, mam dostep przez internet, duzo oddzialow i bakomatow, zadowalajacy limit na koncie, karty kredytowe z kolejnymi limitami. Mi to odpowiada i nie chce mi sie zmieniac banku bo to za duzy problem. Moze jakby bank dzialal zle albo mialbym powody do rozczarowania to bym poszukal innego.
|