Podgląd pojedynczego posta
Stary 09.02.2004, 15:40   #27
BD
Team Member
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 15.07.2002
BD zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Ludzie czy sie nigdy nie nauczycie, ze na tym swiecie nie ma nic za darmow. Danie czegos na zachete za darmo ma tylko jeden cel zdobycie klienta i przywiazanie go do siebie. Pozniej trzeba placic! Nikt nigdy nie bedzie dokladal do interesu bo te czasy juz minely i mam nadzieje, ze nie wroca.

Skrzynki e-mail, darmowe przelewy, damowe strony www czy damowe komunikatory to tylko narzedzie do osiagniecie celu nadrzednego jakim jest zysk.

Prosty przyklad. Darmowe konto e-mail zacheca wielu ludzi do jego zalozenia. Jezeli chetnych jest bardzo duzo to zaczyna sie problem z serwerami, laczem, etc. Ktos za to musi zaplaci dlatego dostajecie reklamy albo wasze konta przeksztalcaja na konta platne.

Wiekszosc ludzi pomimo zmiany zasad zostaje bo decyduje o tym przyzwyczajenie, wygoda, fajny adres.

W przypadku bankow pomimo afery i tak wiekszosc klientow zostanie bo malo kto wie jak zlikwidowac konto albo powiadomienie roznych ludzi o zmianie numery rachunku jest dosc klopotliwe.

Uslugodawcy doskonale o tym wiedza i jeszcze dlugo beda stosowac te metody. Pytanie kiedy klienci naucza sie, ze NIE MA NIC ZA DARMO.

Sam mam konto w Banku Slaskim powechnie uwazanym za drogi. Jestem zadowolony, mam dostep przez internet, duzo oddzialow i bakomatow, zadowalajacy limit na koncie, karty kredytowe z kolejnymi limitami. Mi to odpowiada i nie chce mi sie zmieniac banku bo to za duzy problem. Moze jakby bank dzialal zle albo mialbym powody do rozczarowania to bym poszukal innego.
BD jest offline   Odpowiedz cytując ten post