Cytat:
cOrdat a myslisz ze pirat ma wyrzuty sumienia kogo okrada czy swego czy obcego ? czy złodziej kradnąc samochód zastanawia się czy okrada polaka który własnymi siłami doszedł do upragnionego samochodu (nowego) czy moze lepiej łyknąć na zagranicznych numerach ?
czy ktoś jak popełnia przestępstwo ma miejsce na jakieś wyrzuty sumienia czy dobrze robi... wyrzuty sumienia są ale po fakcie jeśli już... jesli za nieoddanie konsoli można zabić? ..albo Pawulon załadować w człowieka potrzebującego pomocy tylko po to by ściągnąć kolejny "tysiąc" za skórę ...nie licząc sie czy to polak czy niemiec , rosjanin czy inny... to piractwo wydaje sie "srednim" przestępstwem ...szczerze mówiąc wątpię czy pirat zastanawia sie nad tym kogo okrada i na ile ...
Czekam na opinie.
|
Wkurza mnie, kiedy ktoś porównuje ludzi kopiujących sobie programy ze złodziejami. Że niby jaki to ma związek?
Chyba mi nie powiesz, że używanie sobie programu, za którego używanie się nie zapłaciło przynosi autorowi jakiekolwiek szkody? Chyba mi nie powiesz, ze można to traktować na równi z wyniesieniem autorowi tegoż programu radia z samochodu?
Według mnie są to dwie, zupełnie różne rzeczy. No to co z tego, że pirat bierze sobie za darmo to, za co inni chcą płacić? Szczególnie, jeśli i tak by za to nie zapłacł, gdyby nie mógł mieć tego za darmo. Nikomu tem nie szkodzi! No... może tylko dalszemu rozwojowi kapitalizmu i temperowaniu społeczeństwa w celu dalszego, jeszcze skuteczniejszego produkowania paliwa - kasy.
Bimi