hmm... z tym officem to smiem sie nie zgodzic - zarowno zamiennik worda jak i excela jest nieodroznialny od MS oryginalow - lepiej - sposob tworzenia makr w OO[excel] jest lepszy i nie zawiera kilku idiotycznych nielogicznosci w helpach
problemem jest faktycznie zapisanie tego w sxw - ale na boga kto nam kaze? jak ktos chce w MSoffice to bez problemu mozna wyeksportowac to do DOC'a - i w co sporo osob nie moze uwierzyc - to dziala...
tak, zgodze sie ze nie jest to doskonale - ale jesli ktos potrafi napisac CV bez miliona wodotryskow [potrzebnych tylko przy profesjonalnym skladzie tekstu] to OO spokojnie mu wystarczy - wiem bo jakos nikt mojego podania nie odrzucil jeszcze [po wydrukowaniu nie ma szans zauwazyc, a przed trzeba sie nameczyc szukajc lini generator w pliku i wypatrzec tam OO]
ksiazki podobno tez sie da pisac w OO, choc z tego co sie orientuje to cale formatowanie i tak idzie w diably i zajmuje sie tym sklad na Mac'ach - choc to pewnie zalezy od wydawnictwa
z czym sie zgodze to to ze sa sytuacje zmuszajace czlowieka do piractwa - uczelnia gdzie WYMAGA sie posiadania jakiegos programu, czasem jest on nawet dostarczany studentom - nikt nie pyta skad sie wzial [tylko CADENCE jakos nie ma], u mnie na wydziale panuje milczace zalozenie ze kazdy ma komputer [w 99% prawdziwe] i co prawda w 90% da sie przezyc nie odpalajac nigdy windowsa - to jednak zostaje te 10% [dodam ze moi koledzy patrza na winde jak na zlo konieczne - ostatnio warcrafta zmusili do pracy pod linem i kolejne osoby wywalily winde z hdd - teraz prace trwaja nad homeworldem2]
sa naturalnie chore uwarunkowania polskiego prawa z podatkiem od programow, faktura i tak dalej - nikt nie przewidzial ze moze byc darmowe, z Płatnikiem ktory pod linem nie ruszy i inne *****izmy
ale z offica prosze zejsc

bo OO dziala i ma sie dobrze [to tak jak z opera, jesli ktos sie przejechal na wersji 5.x to nie chcial spojzec na 7.xx - a czasem jednak warto bo ludzie walcza i poprawiaja swoje programy]
ps. w domu nie mam Offica firmy MS od poltora roku - i NIGDY nie byl mi potrzebny