Podgląd pojedynczego posta
Stary 09.02.2004, 23:25   #8
Kito
Nowy na forum

Data rejestracji: 22.11.2003
Kito w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Hmmm... A może chodzi o typ Karty dźwiękowej, albo jakieś kabelki ?? Może chodzi o podłączenie karty ze wzmacniaczem ?? Ja mam podłączone kablem koaksialnym. Może musi być podłączone światłowodem ? Nie wiem czy to pomoże ale zamieszczę część maila jakiego otrzymałem od pewnej firmy w sprawie podłączenia karty dźwiękowej ze wzmacniaczem...

no to cytuję
"Sygnał S/PDIF może być przekazywany poprzez zmiany napięcia eletrycznego lub poprzez światło. Do połączenia nadajnika i odbiornika przystosowanych do transmisji prądowej służy kabel koncentryczny S/PDIF. Przy transmisji świetlnej wyjście optyczne (generujące czerwone światło) musi być połączone z wejściem optycznym (wyposażonym w odpowiedni czujnik optyczny) przy pomocy światłowodu - fiber-optic (kabla optycznego). Gniazda optyczne występują w dwóch typach: TosLink (przekrój gniazda zbliżony do prostokąta) i złącze 3,5mmm (przekrój gniazda okrągły, wtyczka kształtem przypomina wtyk jack 3,5). Konwerter optyczny złącze 3,5mm / TosLink służy do zamiany wtyku złącze 3,5mm optycznego na wtyk TosLink.
Do zamiany sygnału elektrycznego na optyczny służy interfejs ADN220.

Karta SB LIVE 5.1 ma wyjście cyfrowe S/PDIF na górnym gnieździe jack 3.5 (ANALOG/DIGITAL OUT) . Jest to wspólne gniazdo dla sygnału S/PDIF i kanałów :
subwoofer, środkowy w systemie 5.1. W celu wykorzystania gniazda ANALOG/DIGITAL OUT jako zewnętrzny port S/PDIF należy zaznaczyć opcję "DIGITAL
OUTPUT ONLY" a następnie połączyć gniazdo jack3.5 na karcie SB 5.1 z wejściem amplitunera.

Połączenie może Pan zrealizować przy pomocy jednego kabla S/PDIF B jack3.5/RCA (o indeksie H0112-H0115) i kabla optycznego TOSLINK (o indeksie H0180-H0330) oraz interfejsu AUDIO ADN220 (o indeksie C0030) w sekcji "Interfejsy AUDIO". "

koniec cytatu!
a pisałem do firmy http://www.kwazar.aq.pl/
Kito jest offline   Odpowiedz cytując ten post