Podgląd pojedynczego posta
Stary 09.02.2004, 23:39   #13
JaHo
Bywalec

Data rejestracji: 27.02.2002
JaHo zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Mirek-1977
Wrzuciłem LITKA do innego kompa i działał.

Swój system przejechałem Norton Win Doctorem, podłączyłem rekordera i też działa, narazie przetestowałem go na 3 płytach (DVD-RW x2 Verbatim i 2 szt. Esperanza DVD-R x4).

W poniedziałek idę do sklepu się spłukać.
Konfiguracja sprzętowa, którą podałeś jest dość wymagająca prądowo. Nie wszystkie zasilacze, szczególnie w tanich chińskich obudowach są w stanie temu podołać. Skoro Twój Litek w innym kompie działa bezproblemowo przyczena jest lokalna, czyli leży u Ciebie. Jeśli nie jesteś w stanie powiedzieć nic pewnego o zasilaczu (moc, wydajność prądowa, producent - nie wszyscy piszą prawdę na tych skrzyneczkach) - to na Twoim miejscu pożyczyłbym właśnie gdzieś zasilacz i spróbował zastąpić ten oryginalny.
Przy okazji - nie wszyscy o tym pamiętają, wręcz zapominają, że zasilacz kompa powinien być podłączony do gniazda z "zerowaniem". Mam instrukcję do zasilacza Enlighta, w której stoi to jak byk. Miałem kilka przypadków kiedy to było właśnie przyczyną problemów. Jakie schizy mogą się dziać przy braku zerowania - to przekracza ludzką wyobraźnię i to są prawdziwe "stany nieustalone".
JaHo jest offline