Cytat:
Napisany przez grzeniu
Nie potrzeba do tego zadnych programow partnerskich, wystarczy zaopatrywac sie w ksiazki w hurcie i miec na nich okreslona marze.
|
A widzisz to nie takie proste jak uwazasz. Program partnerski dziala tak, ze jak cos sprzedaz dostajesz z tego okreslony % dla siebie za swoja prace. Jednak nie ponosisz kosztow zwiazanych z uczestnictwem w programie. Nie interesuje nas temat wysylki ksiazki, sciagania kasy, problemy nie odebranych paczek (na CDRinfo.pl to 15% calosci a na mojej stronie ten problem nie wystepuje i mam 0 zwrotow).
Uczestnictwo w programie partnerskim jest bardzo wygodne dla nas. Poza problemem dodania ksiazki do ksiegarni czy napisania newsa nie musimy sie martwic o cala reszte.
Jezeli inne wydawnictwa uruchomia program partnerski to napewno sie do niego przylaczymy. Niestety nic na to nie poradze, ze Helion jako jedyny wychodzi do klienta. Jak rowniez nie zamierzam zmienic wydawcy swoich ksiazek na innego (niestety gorszego).
Wybralem sposob informowania o ciekawych promocjach dnia z kilku powodu:
- ksiazki za znacznie tansze
- nikt z Was nie placi wiecej za ksiazke niz w sklepie a wrecz taniej
- nie kazdy wie o takiej propozycji Wydawnictwa Helion
- ilosc newsow generowanych w ten sposob nie bedzie wieksza niz 3 na tydzien
Niestety CDRinfo.pl nie ma mozliwosci by zatrudnic czlowieka ktorzy zajmowalby sie pakowaniem i wysylka ksiazek. Poza tym CDRinfo.pl nie ma gotowki zeby zamrozic ja w towarze.
To, ze chcecie kupowac ksiazki w programie partnerskim przeklada sie na ilosc publikowanych artykulow, testow i calej reszty na stronie. Dzieki temu serwer ma lacze, sprzet na ktorym stoi. Niestety portal musi cos zarobic zeby kupic materialy dla Was. Oczywiscie mozemy isc na latwizne i wprowadzi platnosci za dostep do strony tylko czy to ma sens i o to w tym chodzi?
Wydaje mi sie, ze wspolpraca z Helionem czy tez reklamy na stronie to nie jest zbyt wygorowana cena za to, ze macie swieze newsy, ciekawe i duzo artykulow, testy sprzetu.
Jak o mnie chodzi moge zdjac Heliona ze strony, moge wylaczyc banery ale wtedy nie wiem kiedy pojawi sie nastepny artykul, test lub kiedy odlacza serwer za brak oplat za lacze.
Tylko tyle chcialem napisac i poddaje to pod przemyslenie.