Cytat:
Napisany przez esem
TwinMosy są już przereklamowane: zdobyli rynek i olewają.
Nie nadają się zupełnie do Duala, źle współpracują z nForce2, cały szereg MoBo ich nie toleruje, np. EPOX.
Na innych forach spotkasz określenie "rosyjska ruletka" na TwinMosy: albo będziesz jednym z nielicznych zadowolonych albo będziesz płakał i szukał frajera któremu je odsprzedaż. 8)
|
Do końca to się nie zgodzę, sprzedałem tyle kompletów Epox-TwinMOS że mogę coś na ten temat powiedzieć , nForce nie lubi za bardzo TwinMOS***8217;a DDR400 512MB puszczonego w ***8222;dualu***8221; ale sporadycznie. Dla wyeliminowania tego niecodziennej przypadłości najlepiej TwonMOS***8217;a kupować na kościach M-tec. Nie ma żadnych problemów z pamięciami 256MB, natomiast miałem chyba dwa razy problem z 512 ale tylko działającymi dwukanałowo.
Sprawa nie dotyczyła ***8211; przynajmniej w moich przypadkach ***8211; pamięci DDR333 i DDR433 i 466. Również zero problemów z Twisterami, ale te pamiątki swoje kosztują więc było by przykro.
Widziałem już nForce***8217;a ( nie jednego ) który nie pracował z Kingstonami więc na pamięci nie ma lekarstwa.
Pozdrawiam.