Podgląd pojedynczego posta
Stary 11.02.2004, 13:23   #6
kowanski
Guru

Data rejestracji: 25.02.2003
kowanski jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>kowanski jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez darkoss
Ile dałem ??
- Dałem 500zł.

a czy przypadkiem tak ma nie byc ? 2,4xRW ??
- Niestety tak ma nie być ponieważ zgodnie z pudełkiem i instrukcją oraz informacjami na stronie LITEONA płyty +RW ten model musi nagrywać z prędkością 4x

Zmień nośniki na lepsze np Platinum DVD+RW Verbatim TDK lub Philips
- Nośniki na lepsze i droższe nie mam zamiaru zmieniać bo to zbędny większy wydatek.

Jjaki jes producent tych płytek ??
- tak jak napisałem w poście ESPERANZA x4 i VAKOSS x4 tak więc skoro to są płytki przystosowane do nagrywania x4 to z taką prędkością powinny być smażone.

Nagrywarka ma firmawre GSB4.
Nie gorączkuj się tak - trzeba było dać za nagrywarke 800 zł może by nagrywała , producent płyty to napewno nie ESPERANZA ani VAKOSS, oni tylko sprzedają płyty wyprodukowane np. przez firme NANYA która certyfikuje te nośniki 2,4x (nawiasem mówiąć to ta ESPERANZA i VAKOSS mogą pochodzić od tego samego producenta) i tak jest zapisane w firmware nagrywarki, możesz wgrać nowsze firmware, może to pomoże, albo zmienić to samemu na 4x, poszukaj sobie na forum było już o tym - POWODZENIA

ps. Jak nie chcesz zmieniać na droższe to męcz się z tymi co masz i nie bądź niczego pewiem, że tak jest napisane na opakowaniu płyty x4 to nie znaczy że płyty bedą nagrywane z tą prędkością, nagrywarka nie jest tu niczemu winna

Ostatnio zmieniany przez kowanski : 11.02.2004 o godz. 13:26
kowanski jest offline