Cytat:
Napisany przez BD
Juz mialem cie za madrego czlowieka tyle, ze tym razem lekko mnie zaskoczyles.
|
Kazdy ma prawo do swojej wypowiedzi, chocby byla ona nie wiem jak dla Ciebie glupia, z sensem czy bez sensu... jest myslą wyrazoną w danym czasie, o danej porze i w konkretnej emocjonalnosci... podobno fascynuje Ciebie hedonim, czyzby takze w stylu zycia? skoro dążysz przede wszystkim do przyjemności, to z jakiej racji oceniasz kogos?
Cytat:
Napisany przez BD
A co bedzie jak bogady nie bedzie kupowal drogiego auta, willi, domku na jeziorem, itd. Swoje pieniadze bedzie trzymam w skarpecie albo w banku za granica (to dla bezpieczenstwa).
|
Jego wybor. Co do banku za granica, to tez niech trzyma, ale wprowadzic prawo ze przelanie srodkow do zagranicznego banku jest niczym zaplata temuz bankowi, nalezy sie od tego 10% podatku obrotowego. Jak chce, niech zaplaci i ma je sobie zagranica. Moze wywozic pieniadze w gotowce, prosze bardzo, do kwoty 5000 euro. Wywoz wiekszej gotowki to przestepstwo karno-skarbowe.
Co do skarpety - a niech sobie trzyma. Taka mozliwosc nalezy do podstawowych zasad wolnosci ludzkiej.
Cytat:
Napisany przez BD
Pomysl, ze realizujac swoje pomysly - drogie auto, domek, etc, w ten sposob daje zarobic innym. Kupil drogie auto -zarobil salon, za jakis czas zarobi serwis. Czyli utrzymuje miejsce pracy dla kilku innych ludzi. Natomiast salon/serwis bierze czesci od innych i tam nakreca ruch w interesie.
|
A czy ja mowie ze nie? Mowie tylko ze jezeli zarabia kilku posrednikow-hurtownikow, jesli zarabia luksusowy salon, to niech na tym zarobi takze skarb panstwa.
Cytat:
Napisany przez BD
Na to wychodzi, ze zachcianki ludzi z kasa nakrecaja gospodarke. Jezeli oni zarobia to dadza zarobic inny. I tak to wyglada. Na szczescie nie masz wplywu na kierowanie panstwem bo marnie to widze, tzn gorzej niz teraz.
|
Napisalem powyzszego posta w powaznej ale bardzo groteskowej wyobrazni z usmiechem na ustach... niestety nie uprawiam polityki i absolutnie nie mam zamiaru... lubie jednak fantazjowac... bo z niej czerpie przyjemnosc. Wiesz, mi tez bardzo podoba sie hedonim.