Podgląd pojedynczego posta
Stary 11.02.2004, 21:10   #21
Ormianin
Komandor

Data rejestracji: 29.07.2002
Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Cytat:
Napisany przez BD
Juz mialem cie za madrego czlowieka tyle, ze tym razem lekko mnie zaskoczyles.
Kazdy ma prawo do swojej wypowiedzi, chocby byla ona nie wiem jak dla Ciebie glupia, z sensem czy bez sensu... jest myslą wyrazoną w danym czasie, o danej porze i w konkretnej emocjonalnosci... podobno fascynuje Ciebie hedonim, czyzby takze w stylu zycia? skoro dążysz przede wszystkim do przyjemności, to z jakiej racji oceniasz kogos?

Cytat:
Napisany przez BD
A co bedzie jak bogady nie bedzie kupowal drogiego auta, willi, domku na jeziorem, itd. Swoje pieniadze bedzie trzymam w skarpecie albo w banku za granica (to dla bezpieczenstwa).
Jego wybor. Co do banku za granica, to tez niech trzyma, ale wprowadzic prawo ze przelanie srodkow do zagranicznego banku jest niczym zaplata temuz bankowi, nalezy sie od tego 10% podatku obrotowego. Jak chce, niech zaplaci i ma je sobie zagranica. Moze wywozic pieniadze w gotowce, prosze bardzo, do kwoty 5000 euro. Wywoz wiekszej gotowki to przestepstwo karno-skarbowe.
Co do skarpety - a niech sobie trzyma. Taka mozliwosc nalezy do podstawowych zasad wolnosci ludzkiej.

Cytat:
Napisany przez BD
Pomysl, ze realizujac swoje pomysly - drogie auto, domek, etc, w ten sposob daje zarobic innym. Kupil drogie auto -zarobil salon, za jakis czas zarobi serwis. Czyli utrzymuje miejsce pracy dla kilku innych ludzi. Natomiast salon/serwis bierze czesci od innych i tam nakreca ruch w interesie.
A czy ja mowie ze nie? Mowie tylko ze jezeli zarabia kilku posrednikow-hurtownikow, jesli zarabia luksusowy salon, to niech na tym zarobi takze skarb panstwa.

Cytat:
Napisany przez BD
Na to wychodzi, ze zachcianki ludzi z kasa nakrecaja gospodarke. Jezeli oni zarobia to dadza zarobic inny. I tak to wyglada. Na szczescie nie masz wplywu na kierowanie panstwem bo marnie to widze, tzn gorzej niz teraz.
Napisalem powyzszego posta w powaznej ale bardzo groteskowej wyobrazni z usmiechem na ustach... niestety nie uprawiam polityki i absolutnie nie mam zamiaru... lubie jednak fantazjowac... bo z niej czerpie przyjemnosc. Wiesz, mi tez bardzo podoba sie hedonim.

Ostatnio zmieniany przez Ormianin : 11.02.2004 o godz. 21:54
Ormianin jest offline   Odpowiedz cytując ten post