Podgląd pojedynczego posta
Stary 12.02.2004, 01:47   #2
Salamander
Bywalec

Data rejestracji: 21.08.2003
Salamander w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez syrokomla
Witam,

Czy ktoś mógłby mi pomoc i wskazać jakiś link do poradnika o tym, jaką drogę przejść od zgrania starych, prywatnych nagrań na kasetach VHS do wypalenia płyty DVD?
Chodzi mi o coś na początek, "łopatologicznego", krok po kroku. Takie pytanie padło pewnie ze sto razy, ale nie idę na łatwiznę i przez tydzień pilnie studiowałem forum. Ze smutkiem stwierdzam, że mam już tak namącone, że boją się zbliżać do komputera

Pozdrawiam i życzę na życzliwe podejście do stawiającego pierwsze kroki w tym temacie
Na poczatek wydaje mi sie, ze powinienes sobie ogolnie poczytac informacje z:http://www.dvdrhelp.com/capture
Wszystko zalezy jakim sprzetem do zgrywania dysponujesz, jaki zamierzasz kupic. Co chcesz konkretnie osianac - w jakim formacie zgrywac (VCD/SVCD/DVD). No i jakiego softu chcesz do tego uzyc. Troszke wiecej informacji by sie przydalo. Ja swoje 400 kaset przenosilem z pomoca karty z harwadwareowym wspomaganiam kompresji mpeg2 przez prawie rok. Soft - na poczatku Sonic MyDVD, potem Pinnacle Studio i WinProducer. jakiej jakosci sa te nagrania?
pozdrawiam
Aleksander
Salamander jest offline   Odpowiedz cytując ten post