Cytat:
Napisany przez kraluk
Francuzi inwestują w telepse  Pierwszy raz słyszę. Ty jakoś dziwnie myślisz, coś jak promilerowsko..
|
To dziwne myslenie nazywa sie liczeniem - polecam. Do samego millera mi baaaaaardzo daleko. Z tego co widze to myslisz prolepperowsko i progiertychowsko (strasznie glupie te nazwy wymysliles wogole co znaczy myslec promillerowsko - wiesz co mysli miller ?? watpie i co to wogle mialo by znaczyc "myslec promillerowsko" - ze mam portrety millera w domu

??)
Cytat:
Napisany przez kraluk
Co do tepsy. Mój ojciec swego czasu pracował w niej. Ale go wywalili....
|
Typowe dla LPR i Samoobrony odbieganie od tematu
Cytat:
Napisany przez kraluk
Wróćmy do tematu. TP przynosi zyski ok. 1 mld zł (to jest wg ciebie mało  ) .
|
Malo jak sie wyda te kwote na rozwoj (sprawdzilem w ostanim opublikowanym raporcie z 2001 TPSA przeznaczyla na inwestycje 997mln, a zysku miala 130mln (po odliczeniu inwestycji) ) - branza telekomunikacyjna tego wymaga.
Cytat:
Napisany przez kraluk
95% sumy idzie do Francji. Oczywiście jest to suma czystego zysku.
|
Oczywiscie ze nie ... Jakby TPSA byla dobrze doinwestowana to by pewnie tak bylo i szczerze mowiac malo mi to przeszkadza, jezeli zarzadzaja spolka lepiej niz robilo to panstwo kiedy TPSA byla spolka skarbu panstwa.
Cytat:
Napisany przez kraluk
Tak więc najpierw się zorientuj, a później pisz.
|
To byl twoj monolog
Cytat:
Napisany przez kraluk
Jeszcze wróce do sprawy prywatyzacji... Przyjżyjmy się Irlandii. Podatki są prawie zerowe, bezrobocie również, a państwo ma ogromne dochody, biedy już prawie nie ma... I z tym irlandzkim akcentem kończę tę dyskusje.
|
Hahahahahahaha - wiesz to jest normalnie rozbajajace. Gdyby w polsce zaczacby ograniczac podatki radykalnie (typu zmniejszenie ich prawie do zera - to co podales), to bedziemy mieli argentyne w srodkowej europie. Moze i bezrobocie byloby nizsze ale inflacja - hm pobobalaby ci sie czterocyfrowa ??
Podatki trzeba obnizac ale trzeba to robic z glowa. Nie stac nas na eksperymenty bo przy budzecie dopinanym prawie na styk to by moglo oznaczac katastrofe. Jezeli juz mi przyklejasz plakietki to akurat w sprawach gospodarczych bardzo jest mi bliski program PO - 3x15 wydaje mi sie dobrym rozwiazniem (tylko pewnie tez zaczniesz sie wymadrzac na temat tego progamu nie majac o nim wogole pojecia). Propozycja PiS czyli mniej wiecej to co proponujesz jest dla mnie ekonomiczna glupota - bo przyszlorocznego budzetu nie zaplaca za nas krasnoludki.