Podgląd pojedynczego posta
Stary 14.02.2004, 00:01   #32
pawelblu
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.01.2003
pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
W kazdej partii mozna znalezc perelke. W PiS jakos jedynie do gustu przypadl mi Wasserman - przewodniczacy komisji d.s. Sluzb Specjalnych - moze dlatego ze tematyka tej komisji mnie interesuje . Reszta to dla mnie polityczne pionki poza kaczynskimi (wlasciwie to lechem) ktorzy sa politycznymi powiedzmy wiezami.
W PO jest kilka ciekawych osob. Plazynski - moim zdaniem bardzo dobry kandydat na przyszlego marszalka sejmu. Ale nie jest juz czlonkiem PO - polecam lekture http://www.plazynski.pl/index.php?id...article_id=108 - dosc ciekawy list. W PO jest sporo ekspertow: m.in. Zyta Gilowska. czy Paweł Graś ktory zyje za 500 zl. (joke ). Osobiscie uwazam za ciekawych: Rafal Zagorny - sporo pojawia sie w TV w roznych programach jako przedstawiciel PO, Donald Tusk - mowi malo a IMO madrze i Pawel Piskorski - zarzuca sie mu spore przekrety, ale mi w pamieci utkwil taki epizod jak sam Piskorski w opozycji do reszty poslow wywalczyl w sejmie srodki na Metro - ta akcja mi sie podobala - bo taki musi byc polityk - kreatywny i nieustepliwy (oczywiscie ma tez wady).
Z UP tragedia zaczela sie duzo wczesniej - Jak Bugaja zastapil Pol, to mimo tego ze wtedy mialem male pojecie o polityce to wiedzialem ze to poczatek konca UP. Bugaj to osobowosc, a Pol to taki pionek w rzadzie SLD. Juz lepszy bylby Nalecz - duzo lepszy ale to nadal nie bedzie to co Bugaj.
Samo SLD ma tez perelki - wspomniany Borowski jest jednym z najbardziej cenionych przeze mnie politykow. Rowniez szanuje posla Anrzeja Celinskiego choc niejasne jest dla mnie jak z jednego z lideraowstrajku stoczni gdanskiej zrobil sie posel SLD. No ale to co on mowi widac ze ma sens - czasami duzo glebszy niz jestesmy do tego przyzwyczajeni.
W PSL preses Kalinowski wyglada na poczciwego czlowieka, ale czuc pewna jego bezradnosc na pewne procesy w PSL - nie wiem czy to wynika z tego ze nie ma plywu na to co sie dzieje w PSL czy z tego ze tego wplywu nie chce miec. Jeszcze z ciekawych jest Wojciechowski - glebiej sie nie zastanawilem ale na pewno wart jest uwagi no i gdyby trzeba byko wybrac trzecia osobe to pewnie bylby to zych ale do niego jakos wogole przekonany nie jestem.
Sklad klubu LPR przesledzilem ale im dluzej czytam ta liste tym bardziej watpie w znalezienie perelki ...
No to samoobrona... nie to chyba jakas pomylka - jednak nie w kazdej partii sa perelki.

Ostatnio zmieniany przez pawelblu : 14.02.2004 o godz. 00:09
pawelblu jest offline   Odpowiedz cytując ten post