Dyskusja: TDK-RW to Gówno
Podgląd pojedynczego posta
Stary 15.02.2004, 11:22   #12
FOKA0111
Nowy na forum

Data rejestracji: 16.01.2004
FOKA0111 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez painkor
Niestety TDK-RWx2 I pionek a05 a06(nie jestem pewien tylko czytalem)
sa spore problemy z DVD-RW

nie tyczy sie to tylko TDK ale kilku innych firm.

Jak u mnie wystapil ten problem przelecialem sporo forumow i sporo ludzi mialo problemy....i tez nie tylko z Pionierami.

U mnie na A05 spoko sie jaraly -RW (przynajmniej tak uwazalem) bo sporadycznie nagrywalem na TDK-RW x1
bardzo zadko kiedy na full(najczesciej po x% przerywalem bo tyle mi wystarczalo)

az kupilem sobie 30 plyt DVD-RW tdk x2 i coz wyjaralo sie ale nie chcialo sie skasowac....
po wielu bitwach udalo sie skasowac czyms..ale i tak byly problemu z nagraniem...
a to nagral ...ale komputuer nie widzial..a DVD odtwarzacz widzial...
ale wogule nic...

probowalem wszystkiego..
czysty windows...
nowe aspi
stare aspi
programy..nero(rozne wersje) dvdinfo,dvdmate(ten jakos sobie z bolami radzil ale to nie o to chodzi przeciez)alcochol100%,burn4free.dvddecrypter,recor dnowmax,easy burn..itp itd
zmiany biosow....zmienialem na wszelki mozliwe (oficjalne jak i nieoficjalne)
ustawianie na master slave...sam naped na tasmie..i z HDD..
na kompie z AMD..(zmiany ver via 4in1).i z INTEL...(mam dwa kompy i 2 nagrywarki)
inn nagrywarka DVD Pioneer A05
az....sie poddalem i oddalem plytki (wymienilem na Verbatim pastele -R)

i tyle tego....niestety nie wiem co sie stalo...

choc jak pamietam to kilka razy TDK -RWx1 dawniej nagrywalem na maxa i sie dobrze odpalala...a teraz tez sie cos knoci...

nie sprawdzalem nosnikow innych producentow.

Dalem sobie spokoj z tym....i tak jak sie pojwi bede kupowal nagrywarke do
plytek dwuwarstwowych...wiec mam nadzieje ze tam sie juz bedzie nagrywac bez problemu.

Ej Painkor

Jakim programem udało ci się skasować te TDK'ki może i moje da się jakoś ruszyć
a co do wypowiedzi na temat odczytania rodzaju nośnika na tych zwalonych TDK to może kolega Frax raczy odpowiedzieć jak mam to zrobić skoro płytki wogóle nie są widoczne w systemie .Dla mnie temat nagrywania -RW x2 i tak się skończył,nagrywam x1 i jest ok poza tym w większości używam +RW/jest dużo lepszy/
FOKA0111 jest offline