wypowiadalem sie juz na ten temat w innym topicu ale nie chce mi sie linka kopiowac

dlatego napisze jeszcze raz
nie wiem jak to bedzie za jakis czas ale obecnie ta usluga smiga wysmienicie
znajomy mial w firmie do tej pory sdi (czyli musial miec i telefon w tpsa i sdi poniewaz tepsa inaczej nie swiadczy innych uslug) i telef w dialogu
niedawno wzial ta stale z dialogu zainstalowalem i transfery utrzymuja sie stabilnie ok 100kb w ciagu dnia i wieczorem - podejrzewam ze w nocy moga smigac prawie na maks lacza
dla przypomnienia 1 megabit = ok 122 kilobajtow
z plusow oprocz takich transferow przy tej cenie nalezy oczywiscie dodac stale ip ktore bardzo ulatwia zycie
nie wiem jak sie ma sprawa z tymi laczami - jedno wiem tpsa dzierzawi lacza od kogo sie tylko da bo sama ma tak zjechana infrastrukture ze gdyby od nikogo nie wziela to nawet rozmowy telef by szlag tarfil nie mowiac juz o internecie i przesylaniu danych
dla przykladu powiem ze czesc ruchu ogolnopolskiego tpsa idzie nawet przez nasze lacza akademickie
co do dialogu do andrzejp powiedzial ze dialog nie objal jeszcze calego wrocka
z innych terenow to wiem ze na dolnym slasku w wielu miejscach dialog kilka lat temu zaczal klasc wlasne kable (wiem bo kopali przez moja rodzima miejscowosc )