Dyskusja: NOSNIKI DVD-R/+R
Podgląd pojedynczego posta
Stary 19.02.2004, 22:07   #10
wgmmmx
Nowy na forum

Data rejestracji: 18.10.2003
wgmmmx w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Wiec ja testowałem gigamastery 4x dvd-r i po nagraniu juz duzej ilosci mam takie spostrzeżenia ze plytki są OK jak nagrywa sie je 1x jak nagrywa sie szybciej to juz na koncach nośnika powstają błędne sektory nie do odczytu w normalnym dvd-romie. Producentem tych płytek jest AML. Plus maja taki ze bez problemowo odtwarzaja sie w stacjonarnych i cena 3,5 zł/szt na giełdzie w krakowie.

Następnym nośnikiem który przetestowałem to esperanza 4x dvd-r i tu juz jest ciekawiej bo producentem może być: AN31,AN01 lub GSC002 i w przypadku pierwszego producenta nagrywanie z prędkościa wiecej niz 1x to zawsze na koncu są błędne sektory to jak producentem jest GSC002 to nagrywaja sie bardzo dobrzy 2x jak i 4x bez żadnych problemów jednak est taki problem ze z zewnętrznej strony są nie do odróżnienia i tu jest ból niczym sie nie róźnią ani cakem ani napisami niczym.
Nagrałem ich troche wiec wiem o czym mówie bo nagrywałem co najniej juz 10 szt. każdego rodzaju.

Trzecim rodzajem nośnika testowanego przezemnie to FLAMINGO 4x dvd-r i w skrócie te płyty można podsumować tak że jest to princo tylko z innym nadrukiem producentem także jest PRINCO. One u mnie nagrywaja sie raz bez problemu a raz błędne sektory nie wiem od czego to zalezy nagralem juz 5 sztuk i jak na razie co 3 to plyta z błędnymi sektorami oczywiście mówie o nagrywaniu z prędkością większą niż 1x bo z tą prędkościa nagrywa sie u mnie bez błędnie wszystko. A teraz ceny FLAMINGO 4x DVD-R kosztuje 36 zł/cake 10 sztuk.
ESPERANZA 35 zł/cake 10 sztuk. Oczywiście to ceny z Krakowskiej elektronicznej giełdy.

Nagrywałem także TDK 4x DVD-R i tu jak zawsze wszystko OK nagrywając nawet 4x płytę nie ma żadnych błędnych sektorów i płyta odtwarza sie wszedzie OK. Nagrywałem 5 sztuk i za każdym razem taki sam efekt wszystko OK.
Cena 7,5 zł/sztuke w pudełku.
wgmmmx jest offline