Podgląd pojedynczego posta
Stary 22.02.2004, 00:28   #8
Sławek K.
Nowy na forum

Data rejestracji: 20.02.2004
Sławek K. w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Yamahy CRW-F1 nie ma już w sprzedaży od pół roku, a gdyby była, to pewnie nie trafiłbym na Ten portal. Byłem nastawiony na Yamahę i gdy okazało się, że jest niedostępna zacząłem szukać czegoś podobnego i natknąłem się na Was.

Czarownik napisał:

"Bardziej postawiłbym tu na ogólną jakość napędu zapisującego (systemy antywstrząsowe, antywibracyjne, itp, itd.), wolniejsze nagrywanie oraz rolę dobrego nośnika na którym się zapisuje..."

O.K. Zaproponuj konkretny model.
Czarownik:
"Jeżeli zaś chodzi o odsłuchiwanie muzy w aucie - to uwierz ..." "...A jeżeli nie słychać żadnej różnicy to po co przepłacać. Dodam też nieskromnie, że lubię dobrze nagraną muzę ..." "No chyba że jesteś za***istym audiofilem,..."

Mam w Alfie tylko o 2 głośniki więcej i nie jestem audiofilem. Natomiast jednym z najważniejszych parametrów odsłuchiwanej muzyki jest dla mnie dynamika. Jak sądzę nie ma takiego sprzętu, który mógłby dać efekt takiej dynamiki jak muzyka grana na żywo. Tak więc jest tu zawsze wąskie gardło. W dodatku, gdy lekko popchnę pedał pod prawą nogą, to zapotrzebowanie na dynamikę gwałtownie rośnie - w domu ogranicza mnie lekko świadomość, że mam sąsiadów.
Mam w bagażniku 300W piecyk po to by nie słyszeć rzężenia słabych wzmacniaczy - mnie również irytują wszelkie słyszalne zniekształcenia dźwięku - zwłaszcza ulubionych dźwięków. I nie ma tu nic do rzeczy, że pewnie nie wykorzystuję więcej niż 10% mocy. Jak sądzę nie jest łatwo zapisać na płycie dobrą dynamikę, wiem to z praktyki słuchania.
Tak więc Czarowniku okaż swą wiedzę !
Sławek K. jest offline