Podgląd pojedynczego posta
Stary 23.02.2004, 09:18   #6
van_zant
Nowy na forum

Data rejestracji: 18.02.2003
van_zant w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez coval69
Mam pytanie czy można wrócić do wcześniejszej wersji nagrywarki chodzi mi o powrót z LDW 851s do LDW 451s
Chciałbym dokonać zmiany dlatego że po wgraniu najnowszego firmware'u
tj:GS0C do napędu po zfleszowaniu miga cały czas dioda na pomarańczowo system widzi napęd ale nic nie można na nim odczytać i zapisać no i opza tym chciałbym móc kożystaś z Book_Type !!
Prosze o Pomoc !!
Jak masz juz 851, to musisz sobie zassac program do flashowania nagrywarek LiteOn i bios w wersji ".bin". Flashem z 451 tego nie zrobisz, bo nie wspolprzcuje z nagrywarka 851, ktora teraz zobaczy. Niestety nie mam tutaj tych plikow, ale poczytaj forum i sie dowiesz skad je wziac, a jak nie, to daj mi znac na priva - wysle Ci je z domu.

Pozdr - Marek.

PS. Podczas sflashowaniu tym programem (LtrFlash) mozesz juz potem uzyc programu z 451 (plik .exe z biosem np. GSB6 ) i sflashowac jeszcze raz. Juz bedzie dzialalo. Pisze to po to, ze przy flashowaniu programem LtrFlash (dla liteonów ogólnie) dioda w napedzie miga na pomaranczowo, natomiast flashowanie programem do 451 powoduje miganie tej diody na zielono. Nie wiem czy to jest sensowne flashowac drugi raz innym programem czy nie, ale ja tak robie, bo program do 451 np. restartuje mi peceta nie pytajac o nic, a LtrFlash nie robi tego automatycznie, wiec napewno oba softy zachowuja sie inaczej, lecz prawdopodobnie efekt jest dokladnie ten sam.