Podgląd pojedynczego posta
Stary 23.02.2004, 23:43   #96
Faruk
Bywalec

Data rejestracji: 14.02.2004
Faruk w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Acha - i żeby nie było, że tylko chwalę. Nagrywarkę mam od 3 dni (zamiast LiteON 451S - opisałem moje perturbacje z tym napędme w innym wątku) i ogólnie jest OK. Ale ma parę dziwnych "zacięć".

Po pierwsze nie wiem czy nie popsuła mi jakoś płyty oryginalnej DVD. Robiłem akurat testowy rip DVD-Video i wszystko poszło OK. Ale jak robiłem go drugi raz to już zgłosiła mi, że nie może przeczytać DVD (w około 60% zawartości). Sprawdziłem czy nie ma kurzu itp. ale nic - płytka wprost idealna, dokładnie wprost ze sklepu i odtwarzałem ją parokrotnie w całości na odtwarzaczu stacjonarnym. Więc włożyłem DVD spowrotem do stacjonarnego i też się zacina - dokładnie na trzynastym utworze. Wcześnij próbowałem te samo DVD ripować nagrywarką LiteON i nie było problemów z tym. Poszedłem więc i zrobiłem na wszelki wypadek backup na Pionierze A04 - bez problemów i backup ripuje siena TDK też bez problemów. Nie wiem co o tym sądzić bo błąd jest dokładnie w tym samym miejscu, w 100% powtarzalne to jest a na płycie ani śladu.

Acha - podobna rzecz zrobiła mi się też na testowym DVD+RW x4 też z TDK. Nagrywała na nim bez problemów różne testowe rzeczy a od pewnego momentu nagrywa niby OK ale przy weryfikacji zgłasza, że nie może jednego pliku odczytać z DVD. Jak dałem dużo małych plików na całym DVD to wyszło, że tylko jeden z nich (wielkości 2 MB) jest nieczytelny. Czyżby jakaś wada nośnika w jednym miejscu?

W każdym razie to jak na razie jedyne dwie wpadki a tak to jest naprawdę OK. Tylko żeby był już jakiś BIOS z RPC1.
Faruk jest offline   Odpowiedz cytując ten post