Cytat:
Napisany przez -Sid-The-Rat=>
bd - twoje podejzenia sa zbyt... zeby je komentowac
esem - coz.. tak, wyczytalem - post w ktorym sie pojawilo ze sa jaja z tym biosem pojawil sie PO mojej wpadce - bo wyobraz sobie to tez przeczytalem
jaka dostalem nauczke? wbrew tym insynuacjom ktore chowasz w kazdym zdaniu przeczytalem jednak to i owo - min readme z pliku z biosem [czy pan BD zainteresowal sie i zobaczyl co w nim jest? bo nie ma w nim wersji biosu - to mozna zidentyfikowac tylko po nazwie samego pliku - a ta jest jak najbardziej prawidlowa] uzylem tego samego awdflash ktory byl z biosem - bo wiem ze czasem jednak sa to rozne programy - i nie wolno jechac na innym niz ten dolaczony do biosu - chyba ze sie WIE [a ja nie wiem] ze ten uniwersalny program jest zly/dobry
wiec nie wiem jaka nauczke - moze taka jaka dal mi ktos kto sie tym zajmuje na codzien i WIE a nie przypuszcza - co sie naprawde zje.. w tej plycie - i musze cie zasumucic - ale na to co sie zje.. nie mialem wplywu, mial na to producent szajsowatych do bolu kosci winbound [2 zeta sztuka] ktore nie wytrzymuja wszystkiego co powinny wg. specyfikacji - i mozna zjarac sobie kosc [moja byla zjarana cala poza bootblockiem] podczas flashowania - bo 5v okazalo sie na nia za duzo - a powinna jednak tyle wytrzymac
przejdz sie do serwisu i popytaj a) ile jest przypadkow regeneracji kosci winbound [niestety glownie w soltekach - ale przedemna stal jeden epox i 2 GB] b) jakie sa przyczyny wpadek - i raczej nie jest to glupota usera - czy jak ty sugerujesz - przeoczenie WIELKIEGO migajacego krwista czerwienia napisu o tym ze plyta jest zla - tylko czynnik losowy - na ktory raczej nie ma sie wplywu
lansujac? nie pisze ze wszystko wiem - tylko pisze co wiem - lansowanie to troche co innego
pierwsze zdanie to czysta zlosliwosc ktora mogles sobie darowac
reszte milych uwag z pozycji 'ty *****u' tylko napisanych inaczej - prosze przeslac na priv - tu juz nie zajze
jedyna informacja ktora mi pomogla to adres TM komputers...
|
sid nikt ciebie niema za idiotę facet msi k7n2delta ilsr identyczny przyp;adek jak ty mialem i też nforce 2 coś w tym musi byc a druga sprawa mialem też poza nforce 2 z epoxem 8krai na via kt 600 taki przypadek że sflashowana poprawnia ustawilem biosa i f10 i koopa bios znikł na msi mialem gorzej bo sflashowalem reset i kopa i programator nic niedał wymienili całą kostke z biosem na nową za oplatą w inkomie po prostu mi się wydaje że problemem może być po prostu niestabilność napięcia podczas flashowania kostki

w tych co mi wysadzilo biosa byla kostka kwadratowa 3,3 v zasilana....