Dyskusja: Boot-sprawa
Podgląd pojedynczego posta
Stary 26.02.2004, 12:22   #8
KarolluZ
Guru

Data rejestracji: 29.06.2002
KarolluZ zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Sid, Sid Sid... Może dla ciebie to jest za dużo zachodu...ale chce się za to zabrać zamist grać w te nowe kompletne beznadziejne gierki. A może coś opatentuje !? Któż to wie...

NIMAL... Mam takie pytanko... Także, żeby cokolwiek zrobić w zapisie pakietowym to bym musiał zepewne coś zainstalować... na przykład InCD. Jednak na płyte cd-r możne tylko raz coś nagrać [raz wypalić]. Także troszkę nie rozumiem jak program może mi sformatować płytę, żebym jeszcze mógł coś na nią nagrać !? A może InCD robi coś takiego, że od razu nagrywa coś w UDF od razu formatując !? Nie wiem...To może poszukam tego InCD, a nie będę się rozwodził . Przyznam, że dopiero nasunąłeś mi dobrą myśl

a tak BTW to powiem wam ciekawą sprawę. Otóż kiedyś kolega miał miodzio wypalarkę Philipsa 4/2/8 [o ile nic nie przekręciłem] i zamarzyłem sobie płytę bootowalną. Zresztą wtedy mało osób miało wypalarki, a kolega brał 15zł od płytki . Tak więc zabootował Winde98 z CD, następnie przegrał wszystkie pliki z wirtualnego napędu A na dyskietke. Potem odpalił winde, odpalił WinOnCd v3.6 i zaznaczył BootCD. System poprosił go o włożenia dyskietki systemowej. Po skończeniu odczytu powstały trzy pliki. W nazwie miały Boot. Ponadto na płytce miałem rózne instalki m.in. winde95 . I teraz jak bootuje tą płytkę to dos widzi tylko te trzy pliki "boot". Jednak czasami uda się zabootować ją normalnie, że jest wszystko. Może to po prostu zależy od rodzaju napędu i sposobu nagrania płyty w odpowiednim TRYBIE. Nie wiem... Dlatego to mnie natchneło, aby zrobić o płytke . Jednak czasami człowiek coś namodzi, a potem trudno to powtórzyć. Dlatego będę próbował.