Dyskusja: NOSNIKI DVD-R/+R
Podgląd pojedynczego posta
Stary 26.02.2004, 16:58   #318
Miho
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 25.01.2004
Miho zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Potwierdzam

Cytat:
Napisany przez daar
Jestem początkującym "spawaczem" i tesowałem jak do tej pory kilka rodzajów płytek głównie z kija.
Jestem na 100% pewien że Melody 2x to totalny SYF. Nagrywałem je na LG 4020B i Pioneerze 104. W obu przypadkach wynik taki sam. Co druga płyta daje się wypalić. A jak już się wypali to nawet napęd DVD-ROM ma kłopoty z czytaniem. Bywały wypadki, że wypalony obraz ISO (działał w Deamon Tool'u) na tej płycie nie był wogóle widziany!!!!.
OSTRZEGAM wszytkich przed płytami MELODY 2x. z 10 płytek nie udało mi się ŻADNEJ porządnie wypalić (nagrywałem x1 programem Nero - ISO zrobione Clonem DVD. Przed wypaleniem sprawdzałem DEamon Toolem, czy struktura płyty jes OK)

Podobnie ostrzegam przed produktem pt. VAKOS w pudełku. Kupiłem toto w Auchan w Gdańsku po 4,99zł/ szt. Złoty nadruk. Podobno miały być x4 ale Nero widzi je jeako x1. Mimo wypalania z tą prędkością udało mi się z 5 sztuk nagrać 2. Obie nie są odczytywane przez stacjonarny DVD (Sprawdzałem na LG, Pioneer, Yamaha).

Potwierdzam wybitną jakość Verbatim x2 BOX..... Tanie płytki kosztują drożej !!!!
Ja także kupiłem te gówniane Vakossy w Geant w Bydgoszczy po 5.49 -dwie sztuki na próbę.Obydwie wyladowały w kiblu.Esperanza 2 sztuki po 4.49 - w kiblu.Mam liteona 451S.
Miho jest offline