Cytat:
Napisany przez daar
Jestem początkującym "spawaczem" i tesowałem jak do tej pory kilka rodzajów płytek głównie z kija.
Jestem na 100% pewien że Melody 2x to totalny SYF. Nagrywałem je na LG 4020B i Pioneerze 104. W obu przypadkach wynik taki sam. Co druga płyta daje się wypalić. A jak już się wypali to nawet napęd DVD-ROM ma kłopoty z czytaniem. Bywały wypadki, że wypalony obraz ISO (działał w Deamon Tool'u) na tej płycie nie był wogóle widziany!!!!.
OSTRZEGAM wszytkich przed płytami MELODY 2x. z 10 płytek nie udało mi się ŻADNEJ porządnie wypalić (nagrywałem x1 programem Nero - ISO zrobione Clonem DVD. Przed wypaleniem sprawdzałem DEamon Toolem, czy struktura płyty jes OK)
Podobnie ostrzegam przed produktem pt. VAKOS w pudełku. Kupiłem toto w Auchan w Gdańsku po 4,99zł/ szt. Złoty nadruk. Podobno miały być x4 ale Nero widzi je jeako x1. Mimo wypalania z tą prędkością udało mi się z 5 sztuk nagrać 2. Obie nie są odczytywane przez stacjonarny DVD (Sprawdzałem na LG, Pioneer, Yamaha).
Potwierdzam wybitną jakość Verbatim x2 BOX..... Tanie płytki kosztują drożej !!!!
|
Ja także kupiłem te gówniane Vakossy w Geant w Bydgoszczy po 5.49 -dwie sztuki na próbę.Obydwie wyladowały w kiblu.Esperanza 2 sztuki po 4.49 - w kiblu.Mam liteona 451S.