Dyskusja: NOSNIKI DVD-R/+R
Podgląd pojedynczego posta
Stary 27.02.2004, 23:25   #330
Plemnik
Forumator

Data rejestracji: 05.04.2002
Plemnik zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
heh ale w tym rzecz - wlasnie potestowalem te dyski u kolegi na litku (kprobe nic innnego zdaje sie nie lyka). Przynajmniej narazie (najstarsza plyta ma 2 miesiace) albo mam szczescie i doskonale mi sie nosniki trafily albo te badziewne firmy nie odbiegaja w wynikach od podanego przykladu tj Verba. Pewnie z czasem bedzie bardziej widoczna roznica na korzysc Verbow ale narazie nic nie zapowiada tragedii na miare opisywanej jakis czas temu na forum gdy jednemu z uzyszkodnikow dane z niemarkowych DVDkow zaczely znikac...

W sumie to zastanawiam sie czy powinienem byl to pisac bo o ile ja palac na tanich nosnikach mam swiadomosc ich ograniczen i godze sie z tym ze czesc z moich plyt moze nie byc odczytywalna za jakis czas - niektorzy moga myslec ze tanie i drogie plyty to jedno i to samo tylko taniej albo drozej. Jesli moje taniochy wytrzymaja kilka lat to dla mnie nie ma sensu kupowac drogich plyt (divx i tak pewnie zostana zastapione czym innym). Ale to moj swiadomy wybor i licze sie z konsekwencjami takiego postepowania. Kazdy musi sobie rozwazyc sprawe we wlasnym zakresie. Ja np audio pale na najlepszych (drogich) nosnikach jakie mam akurat w zasiegu bo chce zeby moje zbiory audio byly dlugowieczne )) DivX to co innego )

Ostatnio zmieniany przez Plemnik : 27.02.2004 o godz. 23:31
Plemnik jest offline