Podgląd pojedynczego posta
Stary 29.02.2004, 14:47   #123
Faruk
Bywalec

Data rejestracji: 14.02.2004
Faruk w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez Janush'ek
No właśnie. Koleś ma nawet w "stopce" napisane TDK x4. Czy jakos tak...
No to teraz może troszkę zaprzeczę samemu sobie sprzed paru postów, ale chyba nikt się nie obrazi.

W załączniku jest najnowszy FW do TDK880N. Jest to wersja 1.31-20040108, a te sprzedawane w Polsce mają 1.31-20031211. Dodatkowo ten FW ma zdjętą blokadę prędkości ripowania DVD-Video (z blokadą max to x5 a bez niej x12 płyty jednowarstwowe a x8 dwuwarstwowe). No i oczywiście jest to wersja z RPC1.

Oczywiście instalujecie w 100% na własne ryzyko. Ale mogę powiedzieć, że FW jest od Herrie ( http://www.herrie.org/ ), tyle, że jeszcze tego nie umieścił na stronie, i że zainstalowałem to u siebie i działa. W paczce jest też DOS-owy patcher do tego napędu. I najpierw najbezpieczniwej jest zrobić kopię aktualnego FW - tym samym programikiem.

PS. Niestety nie zauważyłem żadnej poprawy co do korekcji błędów odczytu płyt - parę świeżuteńkich "sklepowych" DVD z filmami i bez żadnej widzialnej rysy, które próbowalem odtworzyć na nim, nadal zgłasza problem z czytaniem płyt (w niektórych momentach). Także tego nie poprawiono.
Dołączone pliki
File Type: rar tdk880nrpc1.rar (294.9 KB, 45 oglądane)

Ostatnio zmieniany przez Faruk : 29.02.2004 o godz. 20:01
Faruk jest offline   Odpowiedz cytując ten post