Podgląd pojedynczego posta
Stary 29.02.2004, 21:52   #21
dariusz222
Nowy na forum

Data rejestracji: 27.02.2004
dariusz222 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Smile

Cytat:
Napisany przez dolby
Pozwolę się włączyć do dyskusji

Osobiście twierdzę, że jakość dźwięku/dynamiki/zbalansowania tonów/przestrzenności zależy w głównej mierze od.... tego jak został wykonany materiał dźwiękowy w studiu nagraniowym. Mam płyty (oryginalne, żeby nie było że przegrywana i dlatego kiepska) kóre jedne brzmią fenomelnalnie: zrównoważone tony, piękny dokładny basik, czyściutkie tony, bez ssssyczenia, znakomita przstrzenność , a drugie, które, mimo że oryginalne, mają wszystko "zlane" i przestrzenność prawie zerową, jedynie od czasu do czasu pojawi się perkusja na lewym głosniku. Dlatego też już sama nagrywarka/oprogramowanie/nośnik ma mniejsze znaczenie. Dużlo też zalezy od urządzenia odtwarzającego i jego komponentów.

A ja nagrywam CDR Audio na wyplarce LG 8520B z Nero 6, na Verbatimach CDR Audio (dla świętego spokoju), z prędkosćią 8x, a odtwarzam ZAZWYCZAJ na Philipsie FWP 75 DPL. I wszystko ślicznie działa

W pełni zgadzam sie z Twoją opinią co do jakości dźwięku oryginalnej płyty oraz sprzętu który ją odtwarza.Natomiast w dalszym ciągu jestem przekonany,że nośnik na którym wypalamy materiał muzyczny ma znaczący wpływ na jakość nagranego przez nagrywarkę dźwięku.W mniejszym stopniu ma wpływ nagrywarka.Pozdrowionka
dariusz222 jest offline