Dyskusja: Cuda w Audio!!
Podgląd pojedynczego posta
Stary 02.03.2004, 11:05   #1
Dragon.Heart
Bywalec

Data rejestracji: 09.12.2003
Dragon.Heart w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Question Cuda w Audio!!

Wiwtam
W domu posiadam kino pioneera dts es, dd ex i takie tam jeszcze bajery. Nabyłem sobie Tańczącego z Wilkami który jest w za... cenie, a który to film jest opisany jako DD i DTS ES. Jednak jakie było moje zdziwienie gdy po włożeniu płyty w sprzęt okazało się, że ES tam nie ma. DTS a i owszem, ale to jest na tyle, tylny surround nie trybi! Trochę się zawiodłem.
Oczywiście nauczony doświadczeniem spróbowałem jeszcze innego rozwiązania...
Co stanie się gdy wykonam kopię płyty?
Miałem już takie perełki, co do których moje zdziwienie nie miało granic. Otóż po wykonaniu kopii pewnych płyt odkrywa się pełen system dzwięku w którym film został nagrany.
Tak miałem z pearl harbor, film który na płycie miał DD po wykonaniu kopii nagle zmienił się na DD EX! I tutaj pojawiło się pytanie? Czy wydawca filmu blokuje pewne fumkcje dzwięku lub/i obrazu nie mając wykupionej licencji na jego upowszechnianie
Jeszcze nie wykonałem kopii Tańczącego jedank poruszam już ten temat na forum dlatego że wydaje mi się godny uwagi.
Pytanie brzmi! Może większość filmów jakie sobie kupujemy nie ma dd a dd ex, którego nie widać w sprzęcie. Może dts w wielu przypadkach ma es jednak jest to zablokowane na płycie lub ścieżce dzwiękowej

Proszę o komentarze czy komuś zdażyło się coś podobnego?
Może ktoś potrafi wyjaśnić cuda dziejące się na kopiach płyt dvd?

Pozdrawiam,

Daniel
Dragon.Heart jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online