Tutorial o tym jak dodać nowy przycisk do menu raczej nie powstanie. Czemu? Nawigacja na każdej płytce, którą widziałem, jest realizowana zupełnie inaczej. Na każdej z nich sposób wybierania napisów jest inny. Jeśli dokładasz napisy do płytki, która ma już ich spory zestaw to najlepiej po prostu podmienić jedną z istniejących ścieżek napisów. Nie musisz wtedy zagłębiać się w kwestie nawigacji. Wystarczy jedynie podmienić MenuEdit'em Cell-Id z menu (Cell-Id, który wstawiasz nawet nie musi mieć zdefiniowanych żadnych guzików).
W przypadku animowanych menu trudniejsze jest jedynie przygotowanie Cell-Id'a, który chcesz wstawić na miejsce starego. Najczęściej korzystam z VDubMod'a i filtra logo. Całość jest frameservowana do CCE (albo co mi akurat pod mysz wpadnie). Plik m2v/mvp wrzucam do DVDMaestro, kilka sekund generacji i Cell-Id gotowy. hmm... może by to jednak kiedyś opisać? Jak znajdę jakąś ciekawą płytkę z ładnym menu to pewnie zrobię. Zwłaszcza, że w mojej serii tutoriali brakuje opisu NuMenu4U (tych na stronach CDRinfo.pl nie tych z mojej stronki)