|
witam mam jedno pytanie. mam nagrywarke TEAC cd-rw 52x24x52x. Wiem, że muzyke powinno się przegrywać jak najwolniej wtedy jest najlepszy efekt. ALe czy prędkość 8x i 4x to wielka różnica? niektózy mówią mi, że poniżej 8 nie ma sensu schodzić a inni, że przy nagrywaniu 4x nie ma takiego płaskiego dźwięku jak przy sybszym nagrywwaniu nawet 8x (z audio na audio poprzez obraz na dysku ). Ja nagrałem sobie płytke z orginału przy prędkości 8x i potem przy porównywaniu orginału z kopią na wierzy (technics) wysłyszałem żeczywiście ledwosłyszalną różnicę w głębokości basów i w ogóle w głębokości dźięku. Musiałem się bardzo mocno przysłuchac i podkręcić tuner prawie na maxa żeby wysłyszeć takie minimalne różnice. Kupuję zwykłe jplytki maxwell za 1,50 ale jak slyszalem plyta nie ma nic do rzeczy, czy jest wiec jakas różnica miedzy 8x a 4x ?
pozdrawiam. Mi tam na czasie nie zaalezy nagrywanie z 4x trwa 20min, tylko tak chce sie dla pewnosci dowiedziec... PROSZE NIECH KTOS ODPOWIE MI NA GG LUB MAILA JESLI BEDZIECIE ODPOWIADAC TUTAJ, BO JA MAM NIE MAM DUZO CZASU ZEBY TU ZAGLADAC, PROSZE KOGOS KTO SIE NAPRAWDE NA TYM ZNA, ZEBY MI FACHOWO ODPOWIEDZIAL
|