Witam ,
Minal juz rok od kiedy mam ta nagrywarke i mam strasznie mieszane uczucia co do niej

.Kupilem ja jeszcze z tym podstawowym biosem 1.05(tak apropo czy warto wgrywac ten njnowszy bios 1.11) i na poczatku bylo w miare ok, udalo mi sie nawet nagrywac plyty x52.Teraz wiele sie zmienilo, sprawdzalem to na roznych plytach i programach , wybieram predkosc x24 czy wyzsza.Nagrywarka startuje, kreci krazkiem z deklarowana predkoscia i od razu zwalnia do x16 i juz do konca tak nagrywa.Strasznie to wkurza

ale to jeszcze nie koniec, nagrywam film i sprawdzam go programem cd nero speed i co sie okazuje mam 98% plyty good i 2% damaged, niby malutko ale w praktyce wyglada to tak ze przy zrzucaniu tego filmu na dysk naped probuje odczytac ten zniszczony sektor (sketory) i czyta czyta czyta i tak w nieskonczonosc, dopoki nie przerwe tej operacji.Hmmm moze da sie to jakos ominac ?? Zastanawiam sie nad reklamacja tego czytnika.Myslicie ze te problemy wystarcza zeby uznali mi reklamacje ?? W glebi duszy licze ze moze mi go wymienia na cos nowszego ?? Czy jest taka mozliwosc ze servis odda mi kase ??
Pleas pomozcie mi cos zrobic z tym sprzetem

Pozd
Fizol