Cytat:
|
Napisany przez tytusdezoo
Od dzis mam przerobiony 401 na 411, miałem 811 v4 Hs0P tylko ze pojawił sie problem bardzo poważny z zapisem płyt CD-R. Odczyt tych płyt na tak przerobionym napędzie tragiczny(napędy Thoshiba Xm-6702B i Asus 520).
Jak to jest u WAS. Bo wiem , że macie równiez nagrywarki CD-R , lecz ja tylko tego Litka , wiec proszę o opinie. 
|
Osobiscie posiadam jeszcze CDR TEACa (x24) i tam nagrywam CDki, ale nie o tym chcialem pisac. Chodzi mi o OC na 811, sam mialem kiedys 401@411 wszystko dzialalo ok, po przerobce na 811 (wlasciwym patchem) wszystko rowniez wydawalo sie piekne, ale.... w pewnym momencie PI byly w granicach 500-600 pozniej prawie 1200. Naped nie chcial kasowac plytek RW, nawet jak wrocilem do oryginalnego EEPROMu (401) to nic to nie zmienilo. Naped zaczal wydawac jakies dziwne dzwieki... coz

teraz mam 451 i jestem z niej zadowolony, nie bede raczej przerabial na 851. Uwazam, ze przerobka napedu podczas ktorej zmieniane sa dane dt. kalibracji lasera jest niebezpieczna i nigdy w 100% nie bedziemy pewni co osiagniemy. 401@411 to byl jeszcze dobry pomys a pozniej to juz tylko ....