Cytat:
|
Napisany przez ideJ
Jak w większości przypadków problem tkwi między fotelem a klawiaturą  Skoro Maestro umieszcza na początku napisy z połowy filmu to znaczy, że masz problem z SMPTE ścieżki video (a akurat ten problem był poruszany w tym wątku conajmniej kilka razy.
|
Fakt przeoczylem czesc watku - coz pospiech i cala nocka za mna. Nerwy jak zwykle okazaly sie zlym doradca

Inna rzecz ze nie bardzo rozumiem dlaczego jesli jest przesuniecie o pare sekund wczytuje jakas niewielka czesc napisow. Rozumiem gdyby pominal tylko napisy ktore akurat w tym czasie sie wyswietlily ale czemu laduje jakis tam procent? Chyba ze to akurat moja wersja ma cos skopane.
Cytat:
Sonic Scenarist? DVD Workshop? Skoro jak sam twierdzisz więcej jest programów do zrzucania z DVD na DVDr, zatem pewnie jednak większość ludzi zajmuje się konwersją DVD -> DVDr 
Duby smalone prawisz, waść 
ustawienie startu na "06 sekundę" (chodziło o szóstą sekundę filmu?) przesuwało napisy o godzinę? DVD Maestro to naprwdę dobry program do authoringu. Jeden z lepszych na rynku mimo, że od pewnego czasu nie rozwijany. Na dodatek krzywa uczenia jest dlatego programu dość łagodna.
|
Ok, ok - jednak wczytywanie niepoprawnie napisow innych niz tiff to jednak bug. Co do powyzszego to przeciez sobie sytuacji nie wymyslilem

)
Dobry czy nie jakos mnie nie przekonuje. Mazy mi sie cos wszystko w jednym - wczytuje avi, wczytuje txt ustawiam odpowiedni bitrate i proporcje - zostawiam kompa na noc a rano mam gotowy obraz do nagrania

)) ehhh to by byl ideal. A nie 50 programow, kazdy etap autoringu w innym

Co do ripowania i autoringu to sie nie zgodze. Owszem na zachodzie tak ale u nas z tego co widze po znajomych to 90% DVD powstaje z kilku dyskowych divXow. Coz malo kto ma wiekszy zbior DVD za to divX jest powszechny

Nie mowiac juz o nowosciach. Ciekawe ile osob na forum ma oryginalny DVD z np powrotem krola...