Podgląd pojedynczego posta
Stary 04.03.2004, 20:55   #553
ideJ
I'd like to be a
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 10.07.2003
ideJ zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Plemnik
Fakt przeoczylem czesc watku - coz pospiech i cala nocka za mna. Nerwy jak zwykle okazaly sie zlym doradca Inna rzecz ze nie bardzo rozumiem dlaczego jesli jest przesuniecie o pare sekund wczytuje jakas niewielka czesc napisow. Rozumiem gdyby pominal tylko napisy ktore akurat w tym czasie sie wyswietlily ale czemu laduje jakis tam procent? Chyba ze to akurat moja wersja ma cos skopane.
Załadował tylko te, które startowały powyżej pierwszej godziny (czyli te nie pominięte )
Cytat:
Ok, ok - jednak wczytywanie niepoprawnie napisow innych niz tiff to jednak bug. Co do powyzszego to przeciez sobie sytuacji nie wymyslilem )
Którą masz wersję? Ja mam 2.9 i zawsze wczytuję do niej nieskompresowane bitmapy.
Cytat:
Mazy mi sie cos wszystko w jednym - wczytuje avi, wczytuje txt ustawiam odpowiedni bitrate i proporcje - zostawiam kompa na noc a rano mam gotowy obraz do nagrania )) ehhh to by byl ideal. A nie 50 programow, kazdy etap autoringu w innym
Chyba dvd2dvd robi większość rzeczy za Ciebie (to jest tylko nakładka na CCE, Avisynth'a i pewnie jeszcze coś). Generuje chyba nawet skrypt dla Scenarista i w Scenariscie trzeba wygenerować vob'y.
Cytat:
Co do ripowania i autoringu to sie nie zgodze. Owszem na zachodzie tak ale u nas z tego co widze po znajomych to 90% DVD powstaje z kilku dyskowych divXow. Coz malo kto ma wiekszy zbior DVD za to divX jest powszechny
No powiedzmy, że rzecz jest dyskusyjna. Moim zdaniem cena odtwarzaczy wspierających divx'y jest w tej chwili na tyle niska, że osoby z dużą kolekcją divxów lepiej by zrobiły po prostu nabywając jeden z nich. Na pewno nie chciałbym trzymać na półce obok innych płyt DVD produktu takiej konwersji... Jednorazowe obejrzenie? hmm no może ale musiałbym być zdrowo zdesperowany. Zerknij sobie czasem na stronki związane z sieciami P2P.
Cytat:
Nie mowiac juz o nowosciach. Ciekawe ile osob na forum ma oryginalny DVD z np powrotem krola...
Liczba osób, które mają oryginalny DVD z Powrotem Króla równa jest zeru. I to nie tylko na tym forum. To DVD się jeszcze w ogóle nie pojawiło ^_^ Jeśli nawiązujesz do tego co krąży po sieciach P2P to jest to zgrywane z kina (tylko w trochę specjalny sposób -- nasi sąsiedzi ze wschodu wpadli na ten sposób nagrywania).