Cytat:
Napisany przez Ziele
No tak ale po napełnienu przedrukowałem jakies 50 kartek i było ok aż tu nagle... pozatym ceny kadzidży do hp są z kosmosu. Do mojej drukarko, kopiarko...itd to są takie małe 19ml zbiorniczki. W kolorowym 9ml na barwe. Paranoja! Im nowsza drukarka tym niejsze kadridże  Kiedyś miałem 930C i tam były zbiorniki 60ml.
|
Troche sie tym interesuje poniewaz mam 930C i obok mnie na gieldzie stoi gosc z tuszami (mozna powiedziec szycha w dziedzinie tuszy na gieldzie

).
930C to jedna z najlepszych drukarek - bledem bylo ze ja wymieniales. Ta drukarka ma zbiornik do czarnego o numerze 45 (popularna czterdziestka piatka) i miesci sie w niej 40 ml. W kolorze jest 3x 17 ml. na kolor.
Powiem Ci ze sam efekt wydruku tez przypomina mi efekt drukowania na zlym papierze (dedykowanym pod laser only co juz wczasniej zauwazyl kowalik), no ale jezeli wykluczasz taka mozliwosc...
Napelniac mozna kilka razy - nawet do dziesieciu - wszystko zalezy od "higieny" napelniania. Jak bedziesz w prawidlowym stopniu zachowywal zasady konserwacji to toner na dlugo ci starczy. Co wiecej przy tonerze napelnianym powinienes drukowac conajmniej raz na 2 tygodnie, bo ten tusz ma tendencje do zasychania.
Cytat:
Napisany przez Ziele
Dziś odkurzałem kompa i miałem wszystko porozłączane... i drukarke też. Gdzieś za gdzine podłączylem wszystko i zonk. Drukarka wyświetliła na ekraniku zeby wymienić kadridż z czarnym tuszem i nie idzie juz nic wydrukować. No chyba ze go wyjme to drukuje tylko z kolorowym kadridżem  . Próbowałem go pare razy wkładać i wyjmować ze moze zalapie ale to nic nie dało. Czemu tak sie stało? Są jakieś zamienniki do hp?
|
Sa dobre zamienniki firmy stokrotek. Ja zaplacilem 80 zl. za swoj kolor, ale jest wiekszy 3x od orginalu.