Podgląd pojedynczego posta
Stary 06.03.2004, 21:19   #18
puch
Forumator

Data rejestracji: 22.03.2003
puch zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Od dość dawna stosuję dolewki, ale tylko firm Fullmark lub InkTec - ostatnio raczej te drugie. Ostatni czarny nabój HP 45 napełniłem chyba szósty raz z rzędu i jeszcze działa nieźle! Próbowałem też paru innych firm, ale raczej się zawiodłem.

Dostępne są też już gotowe, powtórnie napełnione naboje, ale jestem nastawiony podejrzliwie - nabój taki potrafi kosztować ok. 80-90 zł, co nie jest już taką wielką oszczędnością wobec ok. 140 za nowy, a dolać atramentu za 20 zł. mogę sam.

@ ziele: chyba nie unikniesz zakupu nowego naboju. I jeszcze jedno: wydaje mi się, że drukarka, żeby drukować, musi mieć oba naboje - jeden może być pusty, ale muszą być oba.

Sprawdź też dokładnie w ustawieniach, jak drukowany jest kolor czarny - czy czarnym atramentem, czy składany z trzech kolorów, i czy tylko przy druku tekstu, czy grafiki. Nie wiem jak Twoja, ale moja HP 895 ma taką (dość dobrze ukrytą, przyznaję) opcję. Przydaje się to czasem przy wydruku fotografii, gdy czerń z czarnego atramentu odbija się wyraźnie od reszty. Normalnie jednak opcja ta powinna być wyłączona.