Dyskusja: Problem z TP S.A.
Podgląd pojedynczego posta
Stary 07.03.2004, 19:44   #6
Dzili
Nowy na forum

Data rejestracji: 11.01.2004
Dzili w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Oczywiście, że można zrezygnować ze starego numeru i założyć nową linię. Wystarczy tylko napisać pismo do Telekomunikacji, w którym zwracasz się z prośbą o stwierdzenie wygaśnięcia umowy na świadczenie usług powszechnych, zawartej między TP S.A. a abonentem (dane abonenta) z powodu śmierci abonenta oraz o zaprzestanie świadczenia usług powszechnych dla numeru..... itd. Pamiętaj, Ty nie mozesz zerwać ani wypowiedzieć tej umowy, bo nie jesteś jej stroną (stronami umowy były:zmarła osoba i TP S.A.), infomujesz jedynie TP S.A., że taka umowa wygasła, bo jedna ze stron nie żyje i w tej sytuacji nie obowiązuje tutaj 30-dniowy okres wypowiedzenia.(Dla potwierdzenia do takiego pisma dołącza się kserokopię aktu zgonu) Co do płacenia za uprzednie 6 miesięcy, trudno mi powiedzieć, wydaje mi się, że raczej nie, bo TP S.A. musiałaby zakładać sprawę sądową o zaległe rachunki i dochodzić tego od spadkobierców, a to nie takie proste. Zresztą nie wiem na jakiej podstawie ta osoba została zwolniona z abonamentu, chodzi mi tutaj o jakieś przepisy, powinien być jakiś regulamin wewnetrzny, bo w ogólnym regulaminie tego nie ma. Warto by było się o to dopytać.
Dzili jest offline   Odpowiedz cytując ten post