Cytat:
Napisany przez andrzejj9
Tak, ale zeby kupowac karte tylko co pol roku to trzeba na nia wydac 150 zlotych. Te tansze, np. za 25 zlotych przedluzaja mozliwosc wykonywania polaczen na krotszy okres czasu. Na przyklad IDEA POP za 25 przedluza to jedynie na miesiac. Potem trzeba kupowac ja znowu, a ewentualne niewykorzystane pieniadze przepadaja. Dlatego telefon na karte wcale nie jest taki atrakcyjny. I tak placi sie pewnego rodzaju abonament, a nie ma sie za to wlasciwie nic - ani zadnego telefonu, ani darmowych minut, ani zadnych znizek.
|
owszem, treba co pol roku wywalic wieksza kaze (w simplusie wystarczy 100 pln, jak wywalisz 150 to dostajesz 30 gratis)
niewykorzystane zlotowki NIE PRZEPADAJA! nabijasz nowa karta, wsio sie sumuje (nawet jesli nabijesz po koncu waznosci)
placisz "abonament" i nie dostjesz nic? przecierz wsio co wydasz wraca do Ciebie w postaci sianka na rozmowy, podobnie jest w idea mix, ale tam niewykorzystane zlotowki faktycznie przepadaja
co do cen - telefon faktycznie jest drozszy (brak umowy i nizsze koszty uzytkowania wg mnie to rekompansuja z nawiazka)
ceny rozmow - drozszy jest tylko szczyt (mam taryfe multi w simplusie, team tez niezle wypada, mono to porazka), poza szczytem gadam TANIEJ niz w abonamentach "ekonomicznych", a w nocy/weekend to juz wogule smieszna koszty
dadaj do tego tansze simki i rozmowy do wybranych numerow plusa/stacjonarnych, co chwile wchodzaca promocja (w stylu 10 pln doladowania za Twoje doladowania, 10 pln na urodziny, simki po 5 gr, taryfikacja co 1 sec po pierwszej minucie itp, nie pamietam wiecej bo raczej mnie to nie interesuje - nawet nie wiem kiedy takie rzeczy sie zaczynaja, a kiedy koncza - wszysko i tak aktywowane jest automagicznie)
wg mnie osoby wydajace ponizej stuwy miesiecznie na tel moga zapomniec o abonamentach i brac tylko karte (imho simplus 8) )