Dyskusja: PKP dalo dupy!
Podgląd pojedynczego posta
Stary 11.03.2004, 15:00   #12
Grzegorz75
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 13.01.2003
Grzegorz75 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez eloise
cóż PKP ma sporo wad, ja codziennie pokonuję 44 km z domu do pracy pociągiem, czasami coś się popsuje i muszę jeść zimny obiad albo gęsto tłumaczyć się współpracownikom

pomimo tego jestem zadowolony z takiej formy podróży, jako porównanie przytoczę jazdę busem, brrrrr, do dziś mam ciarki, kierowcy busów to nieodpowiedzialni ludzie, w busie mającym 12 miejsc siedzących podróżuje 30 osób (zbici w kupę na maxa), ja stoję jako pierwszy pasażer przy kierowcy trzymając się tylko poręczy, kierowca ***** pedał w podłogę i 115 km/h, boję się pomyśleć co by się stało w razie gwałtownego hamowania...

reasumując - wsiadając do pociągu jestem wręcz w 7 niebie... mam dużo wolnej przestrzeni, jest cieplutko, jakaś toaleta jest
Ci kierowcy mają nad sobą innych "kierowców" Nasze busy są tak napchane, że już mnie nieraz w......iało. Bo mnie niezabrał. Albo na niektórych przystankach się niezatrzymują. Prywatyzacja, konkurencja... jedyny zysk to cena. MPK 2 zł, PKS 1,5 zł BUS 1zł.

Fajne pociagi masz usiebie. Szczególnie toaleta. Bez zarazków? No tak przy obecnych niskich temperaturach i przeciągu w WC to nawet mały zamienia się w sopelek/stalaktyt lub znika