Podgląd pojedynczego posta
Stary 12.03.2004, 02:03   #260
Jabba the Hutt
Lord of the Sword
Zlotowicz

Avatar użytkownika Jabba the Hutt

Data rejestracji: 06.04.2002
Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez xbaca
Witam !
1.przestudiwałem "prawie" cały wątek , przerobiłem już trochę filmów

wszystko z automatu - dvd2dvd-r 1.8.0 i było ok do momentu jak wziąłem się za wydanie rozszerzone "władcy pierścieni" .....
cinema craft przechodzi, tylko wywala się na info editcie : za mały bufor czy cos takiego (dokładnie będę wiedział rano - jak się wywali )

nigdy przedtem nie miałem takiego komunikatu ...
wolne miejsce na dysku 29 GB , wcześniej użyty smart ripper itd itp

co to może być spotkał się ktoś z tym

2. po nagraniu (wypaleniu ) płytki (dysan max x4 , liteon 451@812) robi się coś takiego że w kompie odtwarza spoko, a w stacjonarnym są zwisy : zawsze na końcach płyt - dwa rozdziały do końca, trzy,max cztery. ?

czy to jest problem z wypalaniem, czy problem z odtwarzaczem
wypalałem dwie płytki pod rząd (różne filmy, robione dvd2dvd-r) i na jednym są zwiechy a na drugim nie ?? a w kompie odtwarza oba bez problemu ?

pozdrawiam i dzięki za jakiekolwiek info ..

xbaca
Xbaco, nie czytasz dokładnie nawet tego wątku. Przecież niedawno proponowałem sposób ZDRAPKI. Może go sprawdzisz :
"Swojego czasu kilka osób miało problem z Drużyną pierścienia - wersja extended.
Otóż po obróbce DVD2DVD-R i CCE podczas składania wszystkiego do kupy w ifoedit wywalał się błąd bufora gdzieś przy 80 %.

Znalazłem sposób by wszystko złożyć do kupy omijając Ifoedit.

Otóż do złożenia wszystkiego w całość użyłem programu ReJig.
Posiada on wiele możliwości, a jego twórcą jest Nico, twórca jednej z wersji kodeka xvid. Otóż jest tam funkcja DVD Author. Jak się ją wykorzysta zobaczymy obraz jakby żywcem wyjęty z ifoedit. I składamy tak samo, choć sam program działa inaczej.

Tutaj jest jednak jedno małe ale. Otóż w przeciwieństwie do ifoedit jest opcja użycia orginalnego ifo (chodzi o to by nie były zielone napisy). NIE ZAZNACZAJMY JEJ !!! bo się program wywali. Kolor napisów poprawiamy już w ifoedit."

<<Cytat ze Zdrapki>>

Co do drugiego to może być problem z nośnikiem albo wypalarką, albo programem. Wybór jest duży choroba... A moze to kolejne swiadectwo "wspaniałości" taniego, przerabianego LiteOna.

Jabba

P.S. He,he o LOTR extended trzeba chyba będzie zrobić osobny wątek i dać te 2 sposoby :
1. Instant Copy 8
2. sposób zdrapki z ReJig (ominięcie IfoEdit).

Sprawa ta nie występuje przy LOTR TT extended. Tam pierwsza płyta wchodzi na DVDR bez kompresji.

SITH LORD
Jabba the Hutt jest offline   Odpowiedz cytując ten post