Cytat:
|
Napisany przez SqnHead
Witam.
P.S. Jest też nagrywarka LiteOn SOHW-812S, od 811 rózni się tym że ma jakies systemy: VAS i SMART-X. Czy znajde opis co to jest lub któś mi odpowie  ? POzdrówka jeszcze raz, z góry dzieki
|
Wszystkie napedy LiteOn'a maja systemy VAS i SMART-X. Jesli roznica w cenie nie jest wielka to bierz nowszy, 812S, ma nowszy chip, choc przyznam ze nie wiem jakie sa roznice pomiedzy starszym ukladem i tym nowym. Ale przegladajac forum dochodze do wniosku ze tak naprawde to jeszcze nikt tego nie wie. A co do awaryjnosci to nie musisz sie martwic. Dluga gwarancja to duzy atut. Jesli nawet by ci padla to dostaniesz nowa. A pogloski o awaryjnosci LiteOn'a sa mocno przesadzone. Sam mialem kilka napedow tej marki i zaden mi sie nie popsul. A oprocz tego w wiekszosci skladanych przeze mnie kompow tez montowalem te nagrywarki. Na forum faktycznie jest wiele postow na temat LiteOn'a. ale musisz brac pod uwage, ze to marka ktorej sprzedaje sie najwiecej na rynku. Z prostego rachunku prawdopodobienstwa wynika wiec ze musi byc stosunkowo duzo awarii. Choc przyznac trzeba ze wiele (jesli nie wiekszosc) problemow wynika z niewiedzy uzytkownikow, a nie z wad urzadzen