Na początek chcę sprostować: to nie o muksowanie chodziło tylko o multiplexing (nawet tytuł tematu zmieniłem).
Ścieżkę audio mogłem wyciągnąć tylko VOBratorem bo VobEdita nie miałem. Niestety wywalał się.

Edycja pliku Reauthorist.scp wykazała tylko, że inne TSy także różniły się długością między wideo a audio. Ciekawa rzecz, czy pliki M2V zawsze w playerach pokazują krótszy czas (jakieś 3 razy) niż rzeczywiście mają? Pliki audio wykazywały taką samą długość jak VOBy. W takiej sytuacji nic nie kombinowałem w Reauthorist.scp.
Następnie zainstalowałem starszą wersję DVDdecryptera (3.1.9), ale i to nie pomogło.
W końcu wziąłem się za Scenarista i zainstalowałem także starszą wersję (2.7.0).
No i w końcu pomogło.

Z tym że nie jestem pewien, ale chyba przy nowszych wersjach decryptera i scenarista nie miałem plików MPV. No ale głowy nie dam.
Wydawałoby się, że już nie ma problemu, tymczasem okazuje się, że napisy mam w szarym kolorze.

Być może w ferworze walki gdzieś coś ruszyłem, ale nie pomnę.

Teraz mam pytanie gdzie (chyba w scenariście) to się resetuje tak by byly jak oryginalne?
No i na koniec podaję pełny komunikat o błędzie, który byl tematem mojego postu:
Info Multiplexing VOB "E:\scenarist\6ty\\6ty_dzien-VTS_08_PGC_03_t.vob".
Info Multiplexing VOB Main Stream
Error Audio stream #1 has been finished before expected.
Error The audio file "D:\=DVD=\DVD_VIDEO\VTS08\VTS__08_P03-80-192K-[0MS]-CH2ENGLISH.AC3" might be corrupted or shorter than expected.
Error (read = 8844 audio frames , expected = 8846 audio frames)
Error dvd_mux : DoMux Multiplexing Error
Error Terminated Multiplexing (6ty_dzien-VTS_08_PGC_03_t.vob).
Error Can't read the input stream.
Error Multiplex is failed.
Error Multiplexing failed, Track "VTS_08_PGC_03"
Error MuxFromDB:MuxVTS failed
Error Multiplex failed
Error DVD Video files could not be created
Prawie szczęśliwy,